Ja biram da NE DOJIM svoje dete! Svi me osuđuju zbog RAZLOGA, ali ne kajem se

“Moram da poručim svim ženama da nije sramota dohranjivati bebu. Mene je bilo sramota, a sada se zbog toga kajem!”, kaže jedna mama čiju vam priču prenosimo.

“Odmah da naglasim da nisam loša majka. Pre porođaja sam bila za dojenje, ali kada sam se porodila shvatila sam da nemam dovoljno mleka da nahranim bebu pa sam počela da je dohranjujem i danas se ne kajem zbog toga.

Mnogi su me osudili i morala sam da se krijem kada je hranim jer nisam želela da slušam negativne komentare. Još uvek sam za dojenje i podržavam žene koje doje, čak i u javnosti, ali podržavam i majke koje koriste dohranu. Shvatila sam da to što ne dojim bebu nema nikakve veze sa tim kakav sam roditelj. Poenta je da ne slušate tuđe komentare i da budete srećni, a ja ću vam dati par saveta zašto da koristite dohranu!

Dohrana je fenomenalna

Dohrana mi je toliko super da je zovem “naučno mleko”. Naučnici su se toliko trudili da pomognu majkama koje su se našle u mojoj situaciji, pa čak i u situacijama kada je beba prerano rođena ili ima zdravstvenih problema. To što mi je dohrana fenomenalnoa, ne znači da mleko iz grudi nije. Podržavam i jedno i drugo!

Dojenje nije bilo dobro za moje bebe

Imam troje dece od kojih je dvoje po rođenju imalo žuticu. Izgubili su na kilaži tokom prvih dana života, a jedno od njih nije bilo tolerantno na kravlje i mleko iz mojih dojki.

Pruža mi slobodu

Dohrana mi pruža slobodu i zbog nje se osećam bolje. Zahvaljujući dohrani povratila sam telo, napredovala u karijeri, ali sam i pomogla majkama koje su se našle u mojoj koži. Ne smatram sebe sebičnom osobom, a zahvaljujući dohrani imala sam više vremena za sebe.

Mojim bebama se sviđa

Zahvaljujući dohrani moji ćerka i sin su povratili kilažu izgubljenu par dana nakon rođenja. Dohrana je mom najmlađem sinu pomogla da poraste i zbog nje više nije imao dijareje.

Dohrana mi je omoćila više sati sna

Slagala bih ako bih rekla da mi san nije bitan. Dohrana je omogućila da i moj partner može da hrani decu noću, dok ja spavam.

Odlična je za moje mentalno stanje

Borila sam se sa postporođajnom depresijom, a moje bebe su bile slabe na rođenju. Dohrana ih je bukvalno spasila, ali je uz terapiju spasila i moj život”.

Njena priča je samo primer, a ne savet ostalim mamama koje će u skladu sa savetima lekara odlučiti da li će dojite svoje bebe ili ne.

(izvor . romper.com) preveli. žena.blic.rs

A vi pročitajte i ove priče

 

 

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...