JAKA PRIČA : Svaki milimetar bebe u blizanačkoj trudnoći je važan!!!!

0

Zovem se Marija, ulazim 19. nedelju trudnoće, trenutno se nalazim u bolnici a evo i zašto…

blizanci

Započinje priču Marija 

U 7. Nedelji trudnoće saznala sam da nosim jednojajčane blizance. Mojoj i sreći mog muža nije bilo kraja, jer smo oboje maštali o tome. Iz nedelje u nedelju sve je prolazilo kako treba, na ultrazvuku obe bebebice su bile dobro, razlika medju njima je bila milimetar ili dva…zanemarljivo.

U samom startu mi je doktor rekao da je jednojajčana trudnoća jako teška da se iznese do kraja bez ikakvih komlikacija…Nažalost, ispostavilo se kao tačno. Na pretploslednjoj kontroli razlika medju bebama je bila malo veća ali moj dr je rekao da je to prihvatljivo. Nakon dve nedelje odlazim na pregled da bi ustanovio da li da mi radi serklaz ( koji se preporučuje u trudnoći) i tada mi opet ponovi i ultrazvuk…razlika se za 2 nedelje povećala na 2cm kao i gramaža.

Šalje me u Narodni Front da ustanove da li bebe imaju transfuzioni sindrom. Dolazim sa tom namerom a kao odgovor na moje pitanje da li imaju taj sindrom, doktor odgovara, ne znam šta ćemo sa vama, nadam se da ćemo barem jednu bebu da vam spasemo. Usledio je šok, neverica, tuga…To je bio ponedeljak, u četvrtak sam primljena a za sledeći ponedeljak mi je zakazana intervencija“ prekidanje pupćanika“ manjoj bebi, kako i ova druga ne bi stradala.

ŠOKANTNE VESTI !! TUGA , BOL , SNAGA , BORBA 

Ne mogu da vam opišem taj osećaj, bol i pomisao da ste pristali da jednoj bebi oduzmu život, a da pošto ne može da se izvadi, da ćete je do kraja trudnoće nositi u sebi. Mnogo je teško ali jedino što vam daje snagu da se borite je ta druga beba koja samo na taj način ima šanse da preživi. Iako znam da je tako, ne mogu i ne znam da li ću ikada moći da se pomirim sa činjenicom da su u meni kucala dva srca, a da će možda preživeti samo jedno.

I dok ne dodje do toga, ja pričam mojim bebama, opraštam se od jedne u nadi da će njegova žrtva biti vredna života njegovog brata. Jer on svakako ne bi preživeo a ovako daje šansu svom bati. I zato, savetujem sve mame budućih blizanaca, kada se pojavi i mala razlika izmedju beba, ne zanemarujte nego dodjite na kliniku da ispitate uzroke, to će možda spasiti živote vaših beba. A ja se nadam da će ova druga beba biti dobro, i kada poraste, pričaću mu o svom bratu u stomaku, koji je žrtvovao svoj život zarad njegovog, u nadi da će se kroz život voditi time i biti odgovorniji prema sebi.

Poruka za buduće trudnice Postoje trenuci kada mislite da više ne možete i da vas je bol savladao, ali onda pomislite na taj život koji možete spasiti, koji oseća svu vašu tugu i vaš bol, i morate se okrenuti njemu i zarad njegog zdravlja postati jači i crpeti snagu za koju niste ni znali da postoji. Samo kažete sebi, imam za koga da se borim!line9

Meni se srce slama kada dobijem ovakve priče . Svaku priču sve teže i teže podnosim 🙁 Šta je tu je sada mora da se bori za svoj život i život te druge bebe . Velika je to bol nositi dve bebe a znaš da samo jedna može da preživi . Bori se draga budi jaka , moraš imaš za koga . Znam i sigurna sam da kad sve ovo prodje da će nastavak ove priče imati srećan kraj – (tj.početak ) Ova priča šalje veliku PORUKU budućim majkama koje nose blizance . Delite ovu priču , sprečimo ovakve greške koje koštaju života još nerodjene dece 🙁 

autor priče . mama Marija

izvor. devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

PROČITAJTE I OVE PRIČE SU OVOJILE VAŠA SRCA

Komentara
Loading...