Jako emotivno : Rodila se jedna mama…

0

Tog dana svet je postao bogatiji za još jednu bebu.

Samim tim, rodila se i jedna mama. Još od kako se druga crtica pojavila na testu za trudnoću majčino srce je ubrzano kucalo od prevelike sreće. Sama činjenica da
ispod njenog srca raste jedno malo stvorenje koje će je jednog dana nazvati mamom bila joj je dovoljna da bude najsrećnija osoba na svetu.

I tako, iza dana u dan ljubav je sve više rasla, kao i beba. Svakim danom stvarala se sve veća povezanost. Dva srca kucala su u jednom telu. Ti prelepi osećaji kada beba „udari“ iz stomaka, pa se pomeri u jednu
stranu i napravi kao neko brdo su nešto neopisivo lepo.

Nešto u čemu svaka majka uživa. Zatim, svakidašnje ogledanje koliko je stomak porastao. Čekanje svakog pregleda samo da vidiš svoju bebicu na onom ekranu i da doktorica potvrdi da je sve ok.

Ovo su samo neki momenti tokom tog putovanja od 9 meseci.
I tako, dočekaš taj zadnji mjesec i svaki dan očekuješ svoje maleno. Aa onda, kada dodje taj trenutak zaboraviš na sve oko sebe i daš svoj maksimum da porodjaj prodje u najboljem redu. Jer, tad ti je u glavi da
ćeš za samo nekoliko sati videti svoju bebu i ta činjenica ti daje snagu da izdržiš svaki mogući bol. A boli mnogo. To znaju sve majke.

Isto tako, sva bol nestane onoga trenutka kada vam babica stavi to maleno sićušno biće na grudi. Onda shvatite koliko ste zapravo srećni.

Nakon toga usledi malo teži period za jednu ženu. Uslede dani privikavanja na sasvim novu ulogu u životu. Zapravo, tek tada se shvati kolika je to odgovornost. Nije tajna da mnoge majke padnu u depresiju.
Puno stvari se dešava odjednom. Za jednu ženu to je previše.

- Oglasi -

Medjutim,kako dani prolaze sve postaje lakše pa tako i ta depresija polako odlazi.
Naravno, i tokom tih „nervoznih“ dana majka svoje dete voli najviše na svetu. Nakon mnogo neprespavanih noći, sati i sati provedenih menjajući samo pelene, nakon nosanja po čitav dan na rukama i pored svega toga i obaveza u kući majka svako veče leže ponosna na čin koji nosi.

Preponosna, spremna je da dočeka sutrašnji dan. Svesna da je i sutra čeka isto ali i presrećna jer ima svog malenog andjela. Pa čak i kad taj andjeo zaspi, bez obzira na umor majka bi svoje čedo neprestano gledala.
Jer, jedna je majka.

autor priče . Mama Dragana D.S.

izvor.devetmeseci.net

Pripremila.urednica portala Sonja Milekić  

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

Foto pexels
Autor/Izvor devetmeseci

- Advertisement -

Komentara
Loading...