JAKO KORISNO : SVE ŠTO NISTE ZNALE O TERMINU POROĐAJA

0

Sve prvorotke razmišljaju samo o tom danu, i svaku radnju vezuju za to. Evo zašto ne treba baš toliko da se držite rečenog datuma

Skoro 80 odsto žena se porodi između 37 i 40 nedelje. Ali i to je sve relevatno, a i za sam termin i trenutak porođaj zaslužni su mnogi faktori. Beba stiže kada ona to bude rešila, a evo od čega to sve zavisi:

1. Ne postoji način da se u potpunosti tačno odredi termin porođaja. Svi kalkulatori kori 28 dana menstrualni ciklus koji opet nije isti za sve žene. Čak nijedan ultrazvuk ne može da tačno da pretpostavi koji dan je predviđen za porođaj.

2. Termini porođaja zavaravaju: Svega 5 odsto žena se zapravo porodi u terminu koji joj je neko od lekara predvideo. Tako da je veća verovatnoća da se vi nećete poroditi u rečenom terminu.

3. Beba može doći i previše rano: Skoro 11 odsto mama se porodi prevremeno, odnosno pre 37 nedelje. Ako se jednom porodite prevremeno velike su šanse da se to ponovi i u sledećem porođaju.

- Oglasi -

4. Ali i porođaj koji kasni može biti riskantan takođe. Posle 42. nedelje se pojavljuje rizik da se placenta ugrozi, a amniotička tečnost da opadne. Samim tim, povećava se rizik od infekcija po samu bebu. U tom slučaju se očekuje da će vam porođaj biti indukovan odnosno veštački izazvan.

5. Termin porođaja zavisi i od vaše genetike i toga kako je vaša mama imala iskustvo sa porađajem.

6. Naravno, već će vam presesti pitanja kada vam je termin, a ako vam termin prođe i beba još ne krene opustite se i nemojte proveravati šta o tome piše na internetu.

POGLEDAJTE VIDEO 

izvor..pregnancyvideo.net

PROČITAJTE I OVE JAKO VAŽNE TEKSTOVE 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...