JAKO VAŽNO : 3 faze početka porodjaja i radjanja deteta

0

Prva faza je kad krenu kontrakcije, druga faza je kad se napinjete i gurate bebu, a treća je kad sa oslobadjate placente, i ako ne krvarite puno onda ste prave srećnice.

porodjaj

Prva faza može trajati i kratko i dugo, sve zavisi kako kome se desi. Može trajati od nekoliko minuta do nekoliko sati, jer je potrebno da se otvorite izmedju 4 i 10 cm, a nekim ženama su potrebni sati i sati za to.

SAZNAJTE I OVO –Šta se dešava tokom spinalne i epiduralne anestezije

Što više vremena provedete kući, to bolje po vas, jer ako i na lažne kontrakcije dodjete u bolnicu, možete imati samo bezbroj intervencija i čekanja i čekanja. Zato, opustite se kući, i krenite u bolnicu ukoliko kontrakcije učestaju.

- Oglasi -

Druga faza je napinjanje i guranje bebe da izadje. Kada dodje vreme za to, ne brinite, vaše telo će vam samo reći šta u kom trenutku da radite, i naravno doktor i babica su tu, da vas posavetuju i da vam pomognu. Guranje je jako bitno, i svu snagu teba usredsrediti na to. Čim krene kontrakcija, skupiti snagu, napeti se i gurati što jače. Izmedju kontrakcija duboko udahnite, pa opet sve ponovite.

SAZNAJTE I OVO :11 činjenica koje vam niko do sada nije rekao o porođaju

Kad bebina glava krene da izlazi , babica će vam savetovati možda drugačije, ili da stanete sa guranjem ili da gurate jače, sve zavisi od situacije kako ona vidi bebu.

A onda placenta. Neke žene i ne budu svesne da su je izbacile, dok neke jednostavno osete neko olakšanje. Neke žene same izbace placentu, dok nekima se da injekcija, ali ko o tome i misli u trenutku kad je beba rodjenja i dok vam je babica pokazuje.

SAZNAJTE I OVO –SAZNAJMO: Šta se dešava u telu tokom porodjaja

JAKO KORISTAN TEKST :PODELITE GA I SA OSTALIM TRUDNICAMA :* HVALA

- Advertisement -

Komentara
Loading...