JAKO VAŽNO : Otvaranje cerviksa (VIDEO)

0

Ponekad sinteticie prostaglandini, koje se mogu uzeti oralno ili biti postavljeni unutar vagine, koriste se za otvaranje cerviksa. Koriste se mehanicki dilatatori kao sto je mali balon-kateter napravljen od algi (Laminaria).

Screenshot_7

Balon vrhom katetera se uvodi izvan grlica materice. Fizioloski rastvor ubrizgava se kroz kateter i širi balon, uzrokujući i da se grlić materice širi.
Dilatatori koji se ubacuju u grlić materice upijaju vlagu i postaju deblji, i na taj način otvaraju cerviks.

Koristi od laminarija mogu da dovedu do grčeva. Ovo cervikalni sazrevanje obično se vrši u bolnici. Nakon upotrebe prostaglandina, biće strogo praćenje kontrakcije i otkucaji srca i vas i vaše bebe.

- Oglasi -

Ovo se najčešće obavlja u slučajevima pre davanja indukcije kad se utvrdi da je grlić materice nepovoljan za indukciju.

Istovremena upotreba vaginalnog dozrevanje balonom sa egzogenim prostaglandinima može da poveća rizik od neželjenih dogadjaja uključujući, ali ne ograničavajući se na: maternice hiperstimulacije, smanjenom utero-posteljice cirkulaciju, tachisistole, uterusa ruptura, placente abrupcije, amnionske tečnosti embolije , bol u karlici, zadržavanje placente, ozbiljno genitalno krvarenje, sok, bradikardija, smrt fetusa i majke.
Kateter treba ukloniti čim balon bude iznad nivoa unutrašnjeg otvora materice. Agresivno ubacivanje može da dovede do povrede bebe. Proizvod ne treba ostaviti da stoji duže od 12 sati.
Uvek naduvati balon sa sterilnim fizioloskim rastvorom. Nikada naduvavati vazduhom, ugljen dioksidom, ili bilo kojim drugim gasom. Preterani pritisak da se naduva balon na ovom uredjaju može izazvati balon da pukne.

POGLEDAJTE VIDEO – KOJI SMO VAM I PREVELI

PODELITE OVAJ TEKST I SA VAŠIM PRIJATELJICAMA :* HVALA

- Advertisement -

Komentara
Loading...