JAKO VAŽNO ! Zašto da zabranite deci da koriste tehnološke naprave

0

Ukoliko još uvek niste sigurni da li treba da dopustite mališanima da vreme provode ispred kompjutera, pogledajte kakve posledice po zdravlje deteta tehnologija ima

dete

Današnji mališani su pravi stručnjaci za tehnologiju! Oni uključuju ajpede, puštaju svoju omiljenu muziku na smartfonima, uče kako koja životinja izgleda pomoću aplikacija na tabletima.

Često se u tehnološke naprave razumeju bolje od svojih roditelja, a svakako uživaju upotrebljavajući ih. Ipak, nemoguće je ne zapitati se da li je dobro da se mala deca zabavljaju i uče pomoću različitih aparata,

Američka pedijatrijska akademija smatra da to nije slučaj. Stručnjaci zaposleni u ovoj ustanovi veruju da deca uzrasta do dve godine ne bi trebalo da budu izložena tehnologiji, da mališani stari između tri i pet godina mogu koristiti kompjutere i mobilne telefone jedan sat dnevno, a preporučuju da deca uzrasta između šest i osamnaest godina upotrebljavaju tehnološke naprave najviše dva sata dnevno. Saznajte zbog čega bi vreme korišćenja tehnologije moralo biti ograničeno.

SAZNAJTE –VAŽNO RODITELJI !! Evo koliko su zaista OPASNI telefoni i bežični internet!

Rast mozga

Rani razvoj mozga je veoma brz, ali je određen stimulansima koji dolaze iz okruženja deteta. Zbog toga je važno da mališani provode vreme u prirodi i dožive svet oko sebe na pravi način. Samo tako će se mozak razviti normalno.

Odlaganje razvoja
Korišćenje elektronskih naprava ograničava kretanje. Kreatnje i igra su od ogromne važnosti za razvoj tela, učenje i opstanak. Statičnost može odložiti razvoj.

Agresija

Nasilje je naučen način ponašanja. Deca koja su izložena nasilnim sadržajima reaguju, u svakom smislu, agresivnije od svojih vršnjaka.

Mentalno zdravlje

Uključivanjem u svet tehnologije prekida se veza s drugima, prirodom, duhom i sobom samima. Tako najlakše dolazi do zavisnosti od društvenih mreža, video-igara, pornografije.

Digitalna demencija
Mališani koji prekomerno koriste tehnologiju često imaju teške probleme, a samo neki od njih su: gubitak memorije, poremećaj pažnje, gojaznost, anksioznost, introvertnost, dečja depresija.

izvor.blic.rs

PODELITE OVO DALJE JER JE JAKO VAŽNO DA I DRUGI RODITELJI PROČITAJU !! HVALA

Komentara
Loading...