Jednokratna pomoć porodiljama od 8. jula

0

Odluka da sve porodilje u Beogradu, bez obzira da li su zaposlene ili ne ili na broj dece koji imaju, mogu da dobiju jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara, počeće da se primenjuje od 8. jula.

Odluka da sve porodilje u Beogradu, bez obzira da li su zaposlene ili ne ili na broj dece koji imaju, mogu da dobiju jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara, počeće da se primenjuje od 8. jula, izjavila je danas vršilac dužnosti gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Opština za primer: Za prvorođeno dete hiljadu evra, a za drugorođeno duplo više

 Ta odluka počeće da se primenjuje osmog dana od objavljivanja u Službenom listu Grada Beograda, odnosno od 8. jula. Zahtevi se podnose u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu a potrebna je samo lična karta i izvod iz matične knjige rođenih za dete, čime je ceo proces umnogome pojednostavljen, rekla je Stanisavljević u jutarnjem programu Studija B.

Prema njenim rečima, odluka je održiva i sve porodilje mogu biti sigurne da će pomoć biti isplaćena na vreme, baš kao što se redovno isplaćuju i sve ostale pomoći u gradu u protekle tri godine.

- Oglasi -

Ona je podsetila da je prošle godine u Beogradu rođeno 17.649 beba, a da je oko 3.500 porodilja apliciralo za neku od pomoći grada.

Nikada nije bio širi krug žena koji će moći da dobije ovu pomoć, govorimo o 14-15.000 žena koje će po prvi put dobiti pomoć grada. Treba podsetiti i da nezaposlene porodilje čiji su porodični prihodi manji od 10.000 dinara po članu domaćinstva mogu podneti zahtev i za pomoć od 25.000 dinara. Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku kojom želimo da osnažimo porodice i zato je i ova pomoć dostupna od 8. jula – kazala je Stanisavljević, prenosim Beoinfo.

Gradska sekretarka je istakla da su rebalansom budžeta grada obezbeđena potrebna sredstva i da je dobrim planiranjem obezbeđeno da pomoć ne kasni već da bude isplaćivana bez ikakvih zakašnjenja.

Budžet grada je u delu socijalne politike veoma je odgovoran ali i razvojan, jer ćemo do kraja godine otvoriti još dva nova kluba za stare i dva boravka za decu sa smetnjama u razvoju. Biće tu i drugih mera koje ćemo kreirati tokom godine jer nam je važno da naši sugrađani znaju da mogu imati poverenja u Grad Beograd i da će ako podnesu zahtev, pomoć dobiti na vreme, istakla je Stanisavljević.

izvor. novosti.rs

Skupština ukinula naknade za majke sa troje i više dece !!

 

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...