Kada je najbolji trenutak za začeće: Seksualni odnos u ovo vreme pravi veliku razliku!

0

Parovi koji pokušavaju da naprave bebu, odnose bi trebalo da imaju pre 7:30, i to u prolećnim mesecima, pošto su tada šanse za začeće najveće, pokazali su rezultati novog istraživanja.

Naučnici su utvrdili da spermatozoidi imaju sopstveni “unutrašnji časovnik” i da su “najživahniji” u ranim jutarnjim satima. Istraživanje sprovedeno u Švajcarskoj pokazalo je, takođe, da su spermatozoidi najzdraviji, i morfološki najpravilniji tokom martaaprila maja, tako da je šansa za trudnoću najveća u ovim mesecima.

Stručnjaci Univerzitetske bolnice u Cirihu analizirali su spermograme 7.068 muškaraca starosti između 25 i 40 godina, koji su bili podvrgnuti nekom od tretmana za povećanje fertiliteta.

Proveravana je koncentracija, ukupan broj spermatozoida, njihova pokretljivost i građa.

- Oglasi -

– Ispostavilo se da kvalitet spermatozoida varira i u toku dana i u toku godine. Uzorci prikupljeni u ranim jutarnjim satima bili su najboljeg kvaliteta, i tempiranje odnosa u to vreme jedan je od prirodnih načina da se povećaju šanse za začeće – kaže dr Bridžit Leners, koja je vodia ovo istraživanje.

Ali, ovi nalazi značajni su i za parove koji su u nekom od postupaka biomedicinski potpomognute oplodnje.

Uzorci uzeti u proleće, tokom martaaprila maja bili su bolji od onih prikupljenih tokomostalih meseci u godini, i imali su najvišu koncentraciju spermatozoida, dok je tokom leta njihova koncentracija značajno manja, prenosi “Dejli mejl”.

IZVOR. mondo.rs

FOTO.pixabay.com

- Advertisement -

Komentara
Loading...