Kada je pravo vreme za test za trudnoću?

0

Kupovni test za trudnoću je pouzdan, ali samo u određenim slučajevima. Ako požurite sa odlaskom u apoteku možete da steknete pogrešnu sliku.

U većini slučajeva test detektuje trudnoću sedam dana od kada treba da dobijete ciklus posle nezaštićenog seksa.

U tom vremenskom razdoblju on je 99 odsto pouzdan pokazatelj, prenosi portal “Metro”.

Možete ga koristiti i ranije sedam do deset dana posle nezaštićenog seksa, ali tada nećete imati sasvim pouzdan rezultat.

Naime, to je zato što telo u tako kratkom vremenskom roku ne može da stvori HCG.

Test na trudnoću neće vam dati relevantan rezultat dve nedelje nakon začeća ili ako vam menstruacija kasni samo jedan dan.

Supstanca koja se meri u testu za trudnoću je hormon HCG koji se stvara u najranijim danima trudnoće. HCG počinje da raste veoma intezivno oko šeste nedelje, da bi dostigao vrh negde između 9. i 13. nedelje trudnoće.

Sperma može da živi i do pet dana u ženinom telu, tako da postoji potencijalna šansa da zatrudnite u periodu od nekoliko dana pre i nekoliko dana nakon ovulacije.

SAVET PLUS

Ukoliko niste u prilici da kupite test za trudnoću, uradite ovo

Tehnika je vrlo jednostavna. Stavili bi zrna pšenice i ječma u činiju, testirana se žena bi mokrila, pokrila posudu krpom i pogledala što se dogodilo sledeći dan.

Ako su zrna proklijala značilo bi da je trudna, a ako ne, onda nije. Čak su imali teoriju da u zavisnosti od toga koja bi zrna više proklijala mogli su odrediti o kojem se polu deteta radi. istraživači su još 60-tih godina prošlog veka potvrdili da je ovaj test 70% tačan, ne puno manje od modernih testova trudnoće, pogotovo onih jeftinijih. Što se tiče pola deteta, nisu pronašli povezanost.

Drevni test trudnoće radi na istom principu kao i moderni, primećivanjem hemijskih promena koje su prisutne samo u ženi koja je trudna.

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online