Kada se svekrva umeša u vaš život: Iskustva žena koje su “izgubile bitku”

Nakon priča žena čiji su brakovi uništeni uplitanjem njegove “drage” mame, vaša svađa sa svekrvom biće samo dečija igra…

svekrva-snaja-sin

Svi smo blagosloveni rodbinom u koju spadaju i svekrve i snajke, po nekima smrtna kombinacija. Priču da se svekrve i snajke ne podnose i često dolaze u sukobe, potvrdiće skoro svaka žena, a i ove istinite priče…

Želela je da njen sin ima manje ambicioznu ženu

“Bila sam lepa, mlada, pametna i ispunjena. Mrzela me. Rekla je da moram da razgovaram o svojim ambicijama sa mužem jer se on oseća manje muško uz mene. Brak nam nije traja dugo, iz mnogo razloga, a ona je jedan od njih…”

Osećala se kao da sam joj ja ukrala sina

“Mnogo puta, mnogo glupih svađa se između nas dve završavalo njenim vrištanjem “Ukrala si mi sina!””

Nadala se da će joj sin oženiti srednjoškolsku ljubav

“Kada sam upoznala njegovu majku, ona me bukvalno presrela sa njegovim fotografijama iz raznih perioda života, a između njih je bilo i par fotografija “Dijane, devojke koju sam htela za snajku”. Stalno mi je prigovarala kako se dovoljno dobro ne brinem o kući i mužu. Jednom je vozila dva sata kako bi mu donela kišobran na posao, zato što je videla na vestima da će možda biti kiše tog dana, a znala je da ja to neću uraditi.”

Imala je svoje ljubimce, ali ja to nisam bila
“Moja bivša svekrva (čitaj: Aždaja) sve je činila od početka kako bi se osećala kao neko ko nije vredan njenog sina. Čak i kada smo dobili decu stalno je kritikovala moj način roditeljstva, dok je njen sin bio savršen u svemu. Išla je i do te mere da je za Božić svima, sem meni, kupovala poklone.”

Tretirala je svog sina kao dete
“Tetošila je mog muža dok sam ja od njega pokušavala da napravim muškarca. To je u redu, mislila sam tada. Od našeg razvoda je prošlo osam godina, a on i dalje živi kod nje. Razlog za to je što on sam ne može da pere svoj veš, neko mora da se brine o njemu!”

Radila je sve kako bi nas rastavila
“Moja bivša svekrva je radila sve kako bi nas rastavila. Na primer, mom mužu na venčanju je rekla “Volim te bez obzira što si nju izabrao za ženu!” Kada se setim sada svih stvari koje je radila, nasmejem se. Posle svega ona nije bila razlog našeg razvoda. I nakon svega moj bivši suprug i ja smo i dalje dobri prijatelji i roditelji naše dece.”

Uništavala nam je sreću
“Jednog dana sam rekla mom suprugu:”Ne želim da čekam dan da ona umre pa da mi budemo srećni. Moraš da sagledaš celu situaciju i staneš jednom na moju stranu. Ne mogu sama da se borim sa njom.” Nakon 12 godina braka izgubila sam tu bitku sa svekrvom i razveli smo se.”

Vršila je pritisak na njega da se oženi
“Jednog dana me pozvala njegova majka i rekla da ako ne pristanem da se udam za njega uradiće sve da nas razdvoji i da mu nađe neku koju će da oženi. Uskoro smo već planirali svadbu i venčali se. Vremenom smo bili rastrzani između potrage za karijerom, braka i dece. Shvatili smo da bolje funkcionišemo kao prijatelji nego kao bračni partneri.”

Želela je da se njen sin razvede
“Nikad nisam bila dovoljno dobra za njenu snajku. Jedno vreme sam se svađala sa mužem, imali smo težak period i odlučili smo da napravimo malu pauzu gde ćemo posetiti svako svoje roditelje i dobro razmisliti. Kada se vratio od svoje majke, bio je 100 odsto odlučan da se razvede!”

Stalno se družila sa bivšom devojkom mog muža
“Živeli smo kod svekrve nekoliko meseci posle venčanja i za to celo vreme ona se uporno družila sa bivšom devojkom od mog supruga i stalno je pozivala u posetu. Govorila je kako bi njen sin sigurno bio mnogo srećniji sa tom devojkom u braku nego sa mnom.”

Izvor: Stil

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...