Kakav osećaj stvaraju kontrakcije?

0

Iskustvo o kontrakcijama razlikuje od žene do žene, od trudnoće do trudnoće i od faza porođaja do drugih faza porođaja.

U ranoj fazi porođaja, kontrakcije osećamo kao pritezanje ili blago grčenje u leđima i donjem predelu stomaka, slično bolovima pred menstruaciju. Ove rane kontrakcije pomažu da se grlić materice otvori da bi se kasnije mogao rastegliti preko bebine glave.

- Oglasi -

Kada započnete brojanje, biće vam prilično zbunjujuće jer su ove rane kontrakcije obično veoma neravnomerne – obično dolaze na svakih 10 minuta i duže. Međutim, kako se proces porođaja razvija, kontrakcije počinju redovan ritam, intenziviraju se, postaju duže i jače.

PREPOZNAJTE LAŽNE KONTRAKCIJE !

Kada uđete u aktivnu fazu porođaja, kontrakcije će postati jače i intenzivnije. Bilo koja relaksacija ili tehnika disanja koju ste vežbali sa vašim partnerom, biće od značaja u ovom periodu. Mnoge žene u ovom trenutku uzimaju sredstva za smanjenje bolova, ukoliko im ih ponude lekari. Nemojte ništa uzimati na svoju ruku. Postepeno, kontrakcije će postati mnogo jače i snažnije za vas sve dok vam se grlić materice ne otvori ceo i ne bude spreman za guranje vaše bebe. Mnogim ženama ova faza porođaja deluje ‘’olakšavajuće’’ jer znaju da se kraj približio i da će uskoro videti svoju bebu.

Izvor: Dnevnik Bebe

- Advertisement -

Komentara
Loading...