Kako da naučite dete da pliva

0

Najidealnije vreme da naučite dete da pliva je, naravno, leto. Ali, to, ponekad može da predstavlja pravi izazov i za vas i za dete.

Kako -da -naucite -dete da- pliva

Deca su obično nestrpljiva kada je u pitanju učenje nečeg malo komplikovanijeg i,  na prvi pogled, teško savladivog. Ukoliko ste, ipak, odlučili da vašeg mališana ovog leta naučite da pliva, pročitajte i ove korisne savete.

Strpljenje

Naoružajte se “hrpom” strpljenja. Potrebno je vreme i mnogo pažnje posvećene klincima. Ne preterujete ukoliko dete nešto teže savladava tehnike plivanja. Svako ima drugačiji pristup, stil i brzinu kada je plivanje u pitanju. I baš u onom trenutku kada vam se čini da ćete izgubiti strpljenje, verujete, ono je tada baš najpotrebnije.

Jastučići i mišići na naduvavanje

Oni će vam biti najbolji prijatelji. Mogu biti od velike pomoći ako ih upotrebite kako treba. Bilo da dete nosi mišiće ili prsluk važno je da ga postepeno odvikavate od njih. Dečija sigurnost je, naravno, na prvom mestu, ali ne želite da ih strah prati celo vreme. U prvim danima učenja, pa čak i sedmicama posle, kada je dete već savladalo tehnike, ne odvajate pogled od njega. Ono još ni približno ne spada u kategoriju plivača. A, ako se strah pojavi u tom periodu, moguće je da ga prati celog života i da nikada ne nauči da pliva.

Tim

Učiti klince da plivaju najbolje je u timu, sa suprugom, prijateljima ili drugom decom, koja već znaju da plivaju. Podrška i saveti su važni. Više “glava” – više saveta. Naravno, pazite da svi ne govorite u glas i ne zbunite dete.

Malo šale, dosta podrške i dete će naučiti da pliva. Važno je samo da ga oslobodite straha.

Disanje i plutanje

Pre nego se upustite u podučavanje samih tehnika plivanja, pređite i tehnike disanja. Naučite ga da roni i zadržava dah ispod vode. (Neka deca su čak naučila prvo da rone, pa tek onda da plivaju na površini). Kažite im da duboko udahnu i neka na pet sekundi budu pod vodom. Ponavljajte vežbu par puta. Pazite da se dete ne premori. Preporučljivo je i da dete naučite da ležni na vodi, da pluta. Klincima je u početku problem, obično, umor i čini im se da je plivanje teško i da ne mogu da pređu ni dva metra. Ali, kada im pokažete da mogu da odmaraju ležeći na vodi, to ih može ohrabriti.RnyDg

Komentara
Loading...
where can i buy ivermectin over the counter buy ivermectin online