Kako da pomognete bebi da spava tokom noći

Pravila uvek moraju da postoje vi ste ti koji su glavi . Kako ih naučite u početku tako će vam i biti . Deca na prvo mesto pa sve ostalo !
Naglasite razliku između noći i dana – Možete početi sa ovim kada Vaša beba bude imala oko 2 nedelje. Pobrinite se da tokom dana ima svetlosti u kući, igrajte se sa Vašom bebom što više, potrudite se da beba bude aktivna i nemojte joj dati da spava dugo tokom dana. Kada dođe veče, potrudite se da u kući vlada mir, prigušite svetla i potrudite se da Vaša beba ne bude previše aktivna. Ovo će pomoći Vašoj bebi da nauči da je noć vreme za spavanje.
https://devetmeseci.net/odlican-recept-za-uspavljivanje-beba/
Uspostavite navike pred odlazak u krevet – Kada Vaša beba bude imala oko 2 meseca, ne bi bilo loše da počnete sa uvođenjem rutine opuštanja pred spavanje. Kupka, milovanje u tišini, priča pred spavanje ili uspavanka pomoći će Vašoj bebi da shvati da je došlo vreme za spavanje.
Pustite bebu da se sama uspava – Kada njihova beba napuni 8 nedelja, neki roditelji odluče da puste bebu da nauči da se sama uspava. Ovo može biti krupan korak, ali pokušajte da stavite bebu u krevetac kad joj se spava, ali je još budna. Ukoliko je navikla da je ljuljuškate ili da joj pričate, moguće je da će u početku Vaša beba plakati, ali ubrzo će naučiti da se umiri i biće joj lakše da opet zaspi kada se probudi noću.
https://devetmeseci.net/da-li-bebu-ostaviti-samu-kad-zaplace/
Potrebno je neko vreme dok se ne uspostavi bebin raspored spavanja, pa pokušajte da se ne sekirate ukoliko bude bilo potrebno više vremena nego što ste očekivali.

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...