Kako da se naspavate ako imate bebu u kući

Novi roditelji ne žele svoju bebu ispustiti iz vida niti na sekundu. Čak i ako beba spava bez većih uznemiravanja tokom cele noći, mame i tate drže stražu i proveravaju da li je sve u redu. Zbog toga retko se nađe vremena za spavanje.

Podelite poslove
Majkama se savetuje da u prvim danima i nedeljama nakon dolaska iz porodilišta spavaju kada i njihova beba. No to nije baš najjednostavnije ako imate mnogo obaveza. Upravo je zato podela poslova između partnera ključna s malom bebom u kući.

Tuširajte se hladnijom vodom
Preterano uzimanje kofeina u obliku kafe ili drugih energetskih pića začaran je krug. Bez njega nam se čini da se ne možemo razbuditi, a zbog velikih ispijenih količina nećemo moći zaspati. Baš zato dobro je ograničiti unos pića s kofeinom, a to se posebno preporučuje mamama koje doje. Ako se ujutro ili tokom dana želite razbuditi bez pomoći ovog stimulansa, pomoći će vam lagano razgibavanje, odlazak na svež vazduh, ali i tuširanje hladnom ili mlakom vodom.

Od plačljivka do bebe koja mirno spava za samo osam dana

Držite se istog rasporeda
Roditelji će se bolje naspavati ako bez većih problema spava i njihov mališan. Decu od najranijeg uzrasta treba učiti rasporedu, odnosno što je moguće sličnijem vremenu hranjenja, spavanja, kupanja, igranja i slično. Na taj način beba će osećati umor u slično doba dana te lakše utonuti u san.

Ne ustajte uvek tokom noći
Neki stručnjaci savetuju da bebe između četvrtog i šestog meseca života imaju sposobnost za neprekinut san od šest do osam sati, što znači da su sposobni prespavati noć bez dodatne pomoći. Stoga nije potrebno ustajati iz kreveta na prvi zvuk komešanja iz kolevke.

Neprospavana noć: Kako se izboriti sa hroničnim umorom

Opustite se
Studije su pokazale da deca od najranijeg uzrasta mogu osetiti nervozu svojih roditelja, i da i sami postaju nemirni zbog toga. Nemirno dete je teško uspavati, pa na kraju roditelji probdiju celu noć pokušavajući ih smiriti. Upravo zato potrebno je opustiti se koliko god je to moguće.

Izvor: Svet Plus

NASPAVAJTE SE ZA SAMO 4 SATA : MOGUĆE !! OVOM METODOM

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...