Kako da začnete muško dete: Precizna uputstva naučnika!

0

Verovali ili ne, prenatalna ishrana može i te kako da utiče na pol vaše bebe.

Jedno od najčešćih pitanja koja budući roditelji traže na internetu jeste kako dobiti dečaka ili devojčicu. Iako je šansa 50-50, neke životne navike, kao što su ishrana i odabir određenih namirnica, mogu imati uticaj na pol bebe.

Prema novom istraživanju objavljenom u The Royal Society, ako jedete puno banana, ili bilo štabogato kalijumom, verovatno ćete roditi dečaka. Istraživanje je pratilo 740 Britanki kroz njihove prve trudnoće (nijedna nije znala pol svoje bebe), i ispostavilo se da je pol zavisio od majčine prenatalne ishrane.

- Oglasi -

Majke koje su rodile dečake unosile su više kalijuma, što su naučnici označili kao faktor u određivanju pola.

Otkriveno je i da žene koje pre začeća za doručak jedu žitarice, imaju više šanse da rode dečaka. Ovaj zaključak sličan je istraživanju sprovedenom na sveučilištima Egzeter i Oksford, objavljenom 2008. godine, a koje je otkrilo da žene koje za doručak jedu žitarice i tokom dana unose više kalorija, imaju veću verovatnoću da će roditi dečaka.

Čak i vrsta hrane može uticati na pol deteta, jer deluje na kiselost vaginalne flore. Ako želite da začnete dečaka, preporučuje se da manje jedete mlečne proizvode, a više povrće i sveže voće, posebno banane i bazne namirnice, što pogoduje spermatozoidima sa Y hromozomom.

izvor. 24sata.hr

- Advertisement -

Komentara
Loading...