Kako da znate da vašem organizmu treba voda

0

Samo tri simptoma su dovoljna kojima vam telo govori da ne pijete dovoljno vode. Što više tečnosti nedostaje organizmu, glavobolja je tako jača.

koliko_je_vode_1_559124256

O važnosti hidratacije organizma mnogo je već rečeno, ali moglo bi vas zanimati da žeđ nije jedini pokazatelj da vam treba više vode.

Fiziolog Greg Džastis je naveo 3 simptoma koju upućuju na to da ste dehidrirani.

1. Glavobolja

Organizam stalno gubi tečnost, a sa njom odlaze i soli. Mozak je osetljiv na te promene i ta osetljivost je pokretač glavobolje. Što više tečnosti nedostaje organizmu, glavobolja je tim jača. “Što više tečnosti izgubite, to se više smanjuje volumen krvi, čime u mozak dopire manje kiseonika pri čemu se šire krvne žile i glavobolja je još gora”, kaže fiziolog.

2. Izrazito žuta mokraća

Kad urin požuti, vreme je da prošetate do kuhinje i natočite čašu vode. Urin osobe koja pije dovoljno tečnosti proziran je, a žuta boja ukazuje na to da je u mokraći previše otpadnih materija. “Kad ste dovoljno hidrirani, toksini i ostale materije lako se izlučuju iz organizma, ali ako ne pijete dovoljno vode, zadržavaju se u organizmu”, pojasnio je fiziolog.

3. Zatvor

“Voda pomaže protok materija krz creva i dalje napolje iz vašeg tela, pa ako telo ne dobija dovoljno tečnosti, nema sa čim da krene, a vi nemate stolicu”, zaključuje on.

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online