KAKO KUPATI VEĆE (STARIJE)BEBE

Donosimo vam par dobrih saveta

Adorable Baby Girl Taking a Bath

Sa 6 meseci Vaše dete već može da sedi, pa ga možete kupati u malo dubljoj vodi. Sad već ume da uživa i da se zabavlja u toku kupanja, Vi ste iskusni i opušteni pa sam proces svima donosi više zadovoljstva.

Beba sad  kupanje može doživljavati kao igru, što vam može doneti i neke problemčiće. Ono će se igrati i vrpoljitiu kadici, prskati i praviti Vam nered. To možete rešiti tako što će imati igračkice namenjene samo za kupanje, koje će mu okupirati pažnju i Vama olakšati. Dete takođe već može aktivno učestvovati u kupanju tako što će pojedine delove tela samo prati i trljati, a time stvarate osnovu za kasnije osamostaljivanje, koje Vam se sad čini tako daleko.

PRELEPO : Pogledajte kako ova medicinska sestra posebnom tehnikom kupa bebe (POGLEDAJTE NAJLEPŠI VIDEO)

Beba više nije tako lagana za držanje, a i kadicu sa više vode nije tako lako prenositi, pa sada možete preći na kupanje u velikoj kadi. To će Vam olakšati i da završite kupanje kada Vaše mezimče još uvek nije raspoloženo za to. Jednostavno ispustite vodu i možete mu obasniti da se voda sama potrošila i da je vreme za ispiranje, a sve ovo će više značaja imati ako je u pitanju devojčica, koja treba da se navikne i na ispiranje kosice i “ceđenje” viška vode, kako bi se sušenje skratilo.

Koliko često treba kupati bebu (PROČITAJTE )

Ako kupate bebu u kadi, koju koriste i odrasli, svaki put je obavezno prethodno operite.

NIKADA NEMOJTE OSTAVLJATI DETE BEZ NADZORA U VODI, ILI BLIZU NJE, MA KOLIKO VODA BILA PLITKA!

Komentara
Loading...