Kako mi je trudnoća donela rak

Kejtlin Lombardo se u samo nekoliko nedelja suočila sa najlepšim i najtužnijim trenutkom u svom životu. Samo šest nedelja posle rođenja dugo očekivanog sina, Ketlin je dijagnostikovan tumor materice. U njenom slučaju, rak je već bio metastazirao na pluća i bio je vrlo agresivan, te je lekar preporučio isti takav pristup kada je bilo u pitanju njegovo uklanjanje. Ovo što se desilo Kejtlin, dešava se bukvalno kod jedne u milion osoba.

62454_bloggerimage838102091_630x0

KEJTLIN JE IMALA ZDRAVU TRUDNOĆU

 

Kejtlin je, kako kaže, imala sasvim normalnu i laku trudnoću. Sve što joj se događalo, doktori su okarakterisali kao uobičajeno, te je ona uspela da donese na svet zdravog dečaka, kog su ona i suprug preko godinu dana pokušavali da dobiju. Na porođaju je, pak, babica primetila da nešto nije u redu sa njenom placentom, pa su je poslali na analizu i Kejtlin su pustili kući. Međutim, kada su je otpustili iz bolnice, Kejtlin je kod kuće počela da primećuje da joj se dešavaju čudne stvari.

 

– Jednog jutra sam videla krv na gaćicama i prepala se, jer nije izgledalo kao menstruacija. Kada sam pozvala doktora i objasnila mu, odgovorio mi je da je to normalno kod žena koje su nedavno rodile. Posle nekoliko dana, probudila sam se se užasnim bolom u stomaku, a lekar me je opet ubeđivao da je to samo moja menstruacija. Na kraju sam ih ubedila da me prime na pregled i tek onda mi je ustanovljeno da imam koriokarcinom – ispričala je Kejtlin.

ZA KEJTLIN BORBA TEK POČINJE

Nju je potom čekala vrlo intenzivna hemoterapija, a prvi tretman infuzijom trajao je čak 12 sati. Lekari su pratili Kejtlinine nivoe leukocita, kao i beta HCG hormona. Sa jedne strane, ova hrabra žena je imala sreće jer je uspela da rodi zdravog dečaka, kao i da otkrije tumor u fazi gde se još nije proširio na druge organe osim pluća. Kako su joj rekli, ovo neuobičajeno stanje se dešava kod jedne od milion žena.

 

– Završila sam sa hemoterapijom, ali moja borba tek počinje. Imala sam sreće da ga otkriju relativno na vreme i da rodim zdravog i pravog dečaka. Moj slučaj je zaista redak i lekari nisu dugo umeli da mi kažu šta mi je. Zato savetujem žene da ne odustaju samo jer im je lekar rekao da im nije ništa. Razgovarajte sa ženama koje su rađala i onima koje su imale slične simptome – savetuje hravra Kejtlin koja je svoje iskustvo podelila sa svetom na svom blogu.

Foto: kittykal.blogspot.com

 

 

Komentara
Loading...