Kako podesiti dobar san za bebe

0

Prosečno novorodjenče spava veći deo dana i noći, budi se samo za hranjenja svakih nekoliko sati. Često je teško za nove roditelje da znaju koliko dugo i koliko često novorodjenče treba da spava.

beba-san

Na žalost, ne postoji raspored odmah na početku i mnogi roditelji a i novorodjenčad budu zbunjeni. Oni misle da bi trebalo da budu budni noću i da spavaju tokom dana.

Generalno, novorodjenčad spavaju oko 8 do 9 sati u toku dana i oko 8 sati noću. Većina beba ne počne da spava preko noći (6 do 8 sati) do najmanje 3 meseca starosti.

- Oglasi -

Medjutim, ovo značajno varira i neke bebe ne spavaju tokom noći sve dok ne napune 1 godinu. Novorodjenčad i mala deca imaju male stomake i moraju se probuditi svakih nekoliko sati da jedu.

U većini slučajeva, vaša beba će se probuditi i biti spremna da jede na svaka 3 sata. Koliko često beba će jesti zavisi od toga sta on ili ona jede i od uzrasta. Sa lekarom se možete konsultovati da vidite ima li potrebe da budite bebu da bi ste je nahranili.

Pazite na promene u spavanju kod vaše bebe. Ako vaša beba stalno spava, i odjednom se budi, mozda postoji problem kao sto je infekcija uha. Neki poremećaji spavanja su jednostavno zbog promena u razvoju ili zbog prekomerne stimulacije.

Normalno je za novorodjencad da spavaju do 20 sati od 24, mada neće sve bebe spavati toliko.

Ako vam je ovo koristilo podelite i sa vašim prijateljima :* Hvala

- Advertisement -

Komentara
Loading...