Kako prirodnim putem ublažiti bol u uhu (VIDEO)

0

Bol u uhu:Bol uha se najčešće javlja kod dece (naučne studije potvrđuju da je uzrok ovome konzumacija kravljeg mleka).

Odrasli znatno ređe osete bolove na području ušiju. Naime, bol uha se najčešće javlja kod dece, a može biti jaka ili blaga, kratkotrajna ili može trajati satima.

Može da zahvati jedno uho, ali i oba, i to istovremeno. Neki ljudi kažu da je bol uha jedna od najgorih vrsta bola.

Na sreću, postoje prirodni lekovi koji jako brzo ublaže bol.

 

Beli luk

Zagrejte  zgnječeni čen belog luka u maslinovom ulju. Pustite da se ohladi, treba biti toplo, ali ne i vruće. Ulje izlijte u uho, pustite da stoji 5 do 10 minuta, potom okrenite glavu na drugu stranu da ulje izađe, a pri tome koristite maramicu koja će upiti ulje. Može se staviti i sirovi beli luk u uho ali treba biti oprezan jer može izazvati iritaciju kože i peckanje.

 

Cimet

Pomešajte malo cimeta sa maslinovim uljem, potom zagrejte. Kada postane vruće, uklonite sa vatre i pustite da se hladi dok ne postane toplo. Procedite smesu, a ulje stavite u uho. Pustite da deluje 5 do 10 minuta.

 

Čuvarkuća

Čuvarkuća je biljka koja se već vekovima koristi za lečenje raznih upala. Uzmite par listića čuvarkuće, prepolovite ih i iscedite sok ​​u uho. Ostavite da deluje nekoliko minuta, bol će se smanjiti. Sok čuvarkuće možete i zagrejati kako bi vam bilo ugodnije.

Bolovi u ušima najčešće predstavljaju simptom pada imunog sistema uzrokovanog lošim životnim navikama i nepravilnom ishranom. Ukoliko želite da budete zdravi i da ne osetite oštre bolove u uhu (opisati ga mogu samo oni koji su ga osetili), niti bilo koje druge bolove kao posledice raznoraznih bolesti, poštujte prirodne zakone zdravlja i bolovi u uhu vam se više neće vratiti

tinkturedrsulca.com

Komentara
Loading...