Kažu, s ovom kremom celulit nestaje za sedam dana

0

Žene pričaju da su mnogo delotvornije kreme koje napravite kod kuće nego one kupovne, bar što se celulita i strija tiče. Ukoliko i vi muku mučite s ovim problemima latite se sledećeg recepta…

celulit

Sastojci:

bilo koja dječja krema – 100 ml
5-6 tableta mumijo
20 kapi eteričnog ulja narandže
eterično ulje cimeta 3-5 kapi
Za pripremu domaće anticelulitne kreme najpogodnija je dječja krema, jer ne sadrži nikakve štetne dodatke.

Ima idealan sastav masnoće i vlage.

Tablete mumijo veoma se često koriste ne samo u borbi sa celulitom, već i kod strija. Mumijo zateže kožu, povećava njenu elastičnost, čineći je mekom i svilenkastom.

U borbi protiv celulita veoma su efikasna i eterična citrusova ulja. Može se reći da je to prava namena ovih ulja. Sami možete odabrati koje ćete ulje koristiti: ulje narandže, limuna ili lajma. Citrusova ulja zatežu i hrane kožu korisnim materijama.

- Oglasi -

Ulje cimeta, ne samo da poseduje prijatnu aromu, već je i veoma delotvorno u borbi sa narandžinom korom. U kombinaciji sa citrusovim uljima daje odlične rezultate.

Priprema kreme je veoma jednostavna:

U teglicu (ne manju od 150 ml) staviti 100 gr dečje kreme. Zatim dodati 5-6 u prah isitnjene tablete mumijo i promešati. Tablete mumijo držite u frižideru, lakše se istisnu i isitne. Dodati 20 kapi narandžinog (ili drugog citrusovog ulja) i ne više od 5 kapi ulja cimeta.

Sve sastojke temeljno promešajte, poklopite i ostavite da odstoji 8-10 sati. Posle toga, promešajte ponovo. Vaša domaća anticelulit krema je spremna za upotrebu. Ne zaboravite da zatvorite teglicu posle svake upotrebe kreme.

Za postizanje najboljeg rezultata potrebno je kremu utrljati svakodnevno u problematične dijelove tijela, snažnim pokretima. Prve rezultate očekujte već posle 7 dana.

Rok upotrebe takve kreme – 3 nedelje. Posle napravite novu.

Posle nanošenja kreme sačekajte da je koža upije, potom obucite pidžamu ili spavaćicu (ako nanosite kremu pre spavanja). Mogu ostati tamne fleke od mumijo tableta (a i ne mora), ali se lako operu.

Izvor: Uspešnažena.com

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...