Koje namirnice štite intimno zdravlje! Sprečite infekcije i bolesti

0

Intimno zdravlje! Stručnjaci ističu da žene koje redovno posećuju ginekologa i praktikuju siguran seks ne trebaju da budu zabrinute.

 

Međutim, važno je da obrate pažnju na ishranu, jer određene namirnice mogu pozitivno uticati na zdravlje dojki i intimnih delova tela, prema „Kosmopolitenu“.

Preporučuju se saveti koje nude i isprobavanje istih!

Losos, tunjevina, jaja i šitaki pečurke su izuzetno bogati vitaminom D, što smanjuje rizik od tumora i doprinosi očuvanju zdravlja dojki.

* Ispijanjem dve do tri šoljice kafe dnevno možete smanjiti rizik od nastajanja agresivnog oblika raka dojke.

* Probiotski jogurt obnavlja dobre bakterije i sprečava gljivične infekcije

- Oglasi -

* Unesite vlakna u svoju ishranu konzumirajući mekinje, pasulj, bobičasto voće ili žitarice. Hrana bogata vlaknima ima potencijal da eliminiše višak estrogena koji se skladišti u organizmu.

 

Spremajte jela s maslinovim uljem, jer monozasićene masti i antioksidansi u njemu smanjuju rizik od nastanka raka dojke.

Jedna studija je čak pokazala da maslinovo ulje zaustavlja rast malignih ćelija.

* Voda je značajna za celokupno zdravlje, ali ukoliko popijete osam do deset čaša vode dnevno, ona vam pomaže da vagina ostane vlažna.

* Suncokret, badem ili lešnik sprečiće suvoću vagine. 

* Citrusi, kao što su pomorandže, ananas, limun, limeta, kao i grožđe, mogu da učine da vaša vagina ima prijatniji miris.

 

Ne izbegavajte orahe

U istraživanju katedre za medicinu univerziteta Maršal urađen je eksperiment tako što je jedna grupa miševa hranjena sa dva grama oraha dnevno, a druga grupa nije dobijala orahe. Miševi iz prve grupe su u roku od 34 dana smanjili šansu za dobijanje raka za 50 odsto.

Foto FreePik FreePik
Autor/Izvor Informer.rs

- Advertisement -

Komentara
Loading...