„KOJE STE VEROISPOVESTI?“ Bahata doktorka iz Zemuna vređa i maltretira pacijente, a ovo su njene NAJGORE REČI

0

Doktorka Danijela Živaljević iz Doma zdravlja “Zemun”, prema rečima pacijenata, ima običaj da vređa, histeriše, pa čak da izbacuje ljude iz ordinacije, a kako kažu, sa takvom praksom nastavlja i dalje.

Nakon brojnih žalbi i peticija, koje su potpisane protiv nje, njoj preti otkaz. Kako je „Blic“ već pisao Živaljevićeva, koja je pedijatar po struci, slovi za osobu koja se u više navrata ogrešila o pravila ponašanja. Zbog toga je često premeštana, pa je tako iz Doma zdravlja Zemun odlazila u ogranke u Zemun Polju, Surčin, Bečmenu, Boljevci… I gde god da su je premeštali, pacijenti su se žalili na njeno ponašanje, pisali peticije, ali bezuspešno. Doktorka je tokom 2015. godine dobila otkaz zbog, ali su je inspektori rada vratili na posao.

Poslednji u nizu incidenata desio se u nedelju, u ogranku u Surčinu, gde je roditelje bolesnog deteta, čim su ušli u ordinaicju, prvo pitala koje su veroispovesti.

Otac dečaka kaže da je bio šokiran njenim ponašanjem, ali da tu nije bio kraj. Nastavila je da ređa dijagnoze, prepisuje lekove.

– Kada smo joj pokazali osip, kao iz topa nam je rekla da dete ima lišajeve i krenula da nam govori da nam je sin zapušten i u katastrofalnom stanju i da pod hitno idemo u bolnicu. Tada sam shvatio da sa doktorkom nešto nije u redu, i očima signalizirao supruzi da izađemo iz ordinacije. Jer, doktorku nismo mogli da razuverimo ni analizama koje su govorile suprotno. Da dete nema lišajeve, već da se ardi o virusu. Međutim, ona je nastavila, pa je bez pregleda konstatovala da dete ima i urinarnu infekciju i prepisala nam čak i antibiotik – tvrdi Lazić.

Kaže da su sutradan ponovo otišli kod njihove doktorke, gde je konstatovano da dete ima virus, što su i laboratorijski nalazi potvrđivali.

– Nikakve bakterije, niti urinarna infekcija, nisu pronađene, jer smo nakon pregleda odmah otišli da uradimo i te analize. Šokirani smo ovakvim ponašanjem. Izgledala je kao da ima neke psihičke probleme. Kada smo sve ispričali našoj izabranoj doktorki, ona nam je objasnila da je 1.000 ljudi potpisalo peticiju da se dr Živaljević premesti – priča on.

U Domu zdravlja “Zemun” kažu da je otkazni postupak protiv dr Živaljević u toku, kao i da je u prethodna tri meseca bila kažnjena sa po 20 odsto od plate, zbog ponašanja.

U DZ kažu da im je već odavno poznato da postoji veliki broj primedbi roditelja na rad dr Živaljević i na njen odnos prema pacijentima, zbog čega su više puta preduzimali zakonom predviđene mere.

Doktorka je trenutno na bolovanju i ne zna se do kada će biti odsutna.

A ovo su neke od situacija u kojima je ponašanje doktorke ostavilo pacijente bez teksta, a o kojima je “Blic” već pisao:

Izbacila bolesno dete

„Izađi iz ordinacije. Hoćeš sada da ti zovem policiju? Roditelji uopšte ne vode računa o tebi kada ne mogu da dođu sa tobom!“ Ovo su bile reči dr Živaljević koje je uputila Mariji Dević (16), učenici drugog razreda srednje škole, samo zato što je kod lekara došla bez roditelja.

Čim je ušla u ordinaciju, nije ni uspela doktorki da objasni koje tegobe ima, već je sa vrata bila neprijatno dočekana. Odmah je počela da viče na Mariju da izađe i da neće da je pregleda jer je došla sama. Pretila joj je policijom i da će ih sigurno zvati ukoliko se ne vrati sa nekim od roditelja.

Nije htela da da potvrdu za vrtić

Sve se odigralo u ogranku u Bečmenu, gde roditeljima petogodišnjeg dečaka doktorka nije želela da izda potvrdu za vrtić – dokument koji potvrđuje da je dete zdravo i da može da ide u kolektiv. Lazar Čobanović, otac mališana, kome je doktorka odbila da da potvrdu, a njegovu suprugu bezobrazno izbacila iz ordinacije zbog toga se žalio čak i zaštitniku pacijenata.

izvor.

PROČITAJTE I OVE PRIČE

Komentara
Loading...
where can i buy ivermectin over the counter buy ivermectin online