Koliko vremena treba da prođe od porođaja da prvog seksa nakon porođaja

0

S obzirom na to da se sada mnogo toga menja u vašem životu, seks je nešto o čemu nećete razmišljati prvih nekoliko nedelja. Kada je pravo vreme da se ponovo aktivirate u seksu individualna je stvar svake žene.

Naučne studije pokazale su da je 41 odsto majki prvi put imalo vaginalne odnose kada je beba napunila šest nedelja.

Neke majke su izjavile kako su se osećale prilično seksi dve do tri nedelje posle porođaja i već su tada imale seksualne odnose, ali bez ikakvih efekata. Odnosno većina njih tada nije uspelo da doživi vrhunac.

VAŽNO :Ovo vam niko nije rekao o postporođajnom seksu !!

Mnoge koje su u tom periodu probale da vode ljubav sa partnerom izjavile su da je seksualni odnos bio poprilično bolan, pa čak i traumatičan.

Nemojte se ustručavati da porazgovarate i sa svojim lekarom o tome koliko treba da sačekate sa intimnim odnosima ukoliko ste u bilo kakvoj dilemi.

Mnoge žene posle porođaja ne osećaju isto zadovoljstvo u seksu kao pre

Da li mogu da uživam i bez seksa?

Šta se zaista događa sa seksom nakon porođaja?

Nemojte da vas frustrira ako se ne osećate raspoloženo i spremno za seks, jer postoji niz načina kako da uživate u bliskosti sa partnerom. Međusobno milovanje različitih delova tela i te kako može da vas uzbudi i oraspoloži.

Važno je samo da odvojite vreme za maženje sa partnerom, jer je to nešto o čemu verovatno niste razmišljali da može da predstavlja problem kad stigne beba. Iskoristite momente kada beba spava, tada ćete imati malo mira i tišine, a seks će doći u pravo vreme.

Šta ako osećaj nije isti kao pre?

Mada se većina žena se brzo vrati u normalu, ima i onih koje posle porođaje izgube osećaj zadovoljstva tokom seksa. One zapravo zbog opuštenog vaginalong kanala ne osećaju da muški polni organ prodire u njih. To ih ljuti i frustrira. To može da traje samo nekoliko nedelja, a ako se vaš libido ne vrati, trebalo bi da potražite pomoć lekara. Lekari tada preporučuju lasersko zatezanje vagine, jer se na taj način ženama vraća samopouzdanje. Nakon ove intervencije ne samo da ćete uživati vi, već i vaš partner.

izvor:b92.net

Jedna trudnica je na šaljiv način opisala kako izgleda seks, odnosno pokušaj seksa, u trudnoći.

Komentara
Loading...