Koliko dugo nakon seksualnog čina treba da uradim test

0

Test na trudnoću neće vam dati relevantan rezultat dve nedelje nakon začeća ili ako vam menstruacija kasni samo jedan dan. Ovulacija se dešava sredinom vašeg ciklusa (14. dana ako vam ciklus traje 28 dana ili otprilike 14 dana pre sledeće menstruacije). Sperma može da „živi“ i do pet dana u ženinom telu, tako da postoji potencijalna šansa da zatrudnite u periodu od nekoliko dana pre i nekoliko dana nakon ovulacije. To znači da ste plodni oko nedelju dana tokom ciklusa.

test-za-trudnocu

Ostatak vremena tokom ciklusa mala je verovatnoća da ćete zatrudneti. Poslednji plodni dani su oni pre nego što treba da dobijete menstruaciju. Ako mislite da ste trudni, a dobili ste negativan rezultat na testu, sačekajte još par dana, a onda se ponovo testirajte. Moguće je da dobijete netačan rezultat ako vam menstruacija kasni jedan ili dva dana, ali ako vam kasni nedelju dana, rezultat testa je sigurno tačan. To je zato što je veoma tanka granica u nivou hormona koji test zapravo meri tokom te nedelje ciklusa. Zato budite strpljivi.

Da li i mutna linija na testu za trudnoću znači da sam zatrudnela?

- Oglasi -

I mutna linija znači da je test pozitivan, odnosno da ste trudni. Nivo HCG-a nije isti kod svih žena i nizak nivo ovih hormona nije loš znak.

Pročitajte i ovo

JAKO VAŽNO :Može li da se zatrudni za vreme menstruacije?

Save

- Advertisement -

Komentara
Loading...