KRAGUJEVAC : ŠTA SE TO TAMO DEŠAVA ? JOŠ JEDNA MLADA MAJKA JE UMRLA GREŠKOM LEKARA !!

U PORODILIŠTU Kliničkog centra u Kragujevcu u poslednje tri nedelje umrle su dve porodilje. Jedna od njih, Snežana Jovanović (32) iz naselja Male Pčelice, preminula je zbog još nerazjašnjenog uzroka, dok je druga, kako kažu u Kliničkom centru, umrla usled iznenadnog srčanog udara.

foto. privatna arhiva Slaviše Vasiljevića ( na fotografiji je mama Sneža njegova sestra )

- Oglasi -

Slaviša Vasiljević, brat Snežane Jovanović (32), koja je preminula nekoliko dana pošto je iz porodilišta puštena kući, za nebrigu i za njenu smrt optužuje lekare. Direktor Kliničkog centra dr Predrag Sazdanović u utorak nam je potvrdio da su dve porodilje preminule, navodeći da se za jednu ženu zna uzrok smrti dok se za drugu čeka nalaz obdukcije.

Uz dozvolu Snežinog brata Slaviše objavljujem ovu priču !! 

Jako mi je žao što ne mogu sa Vama samo lepe stvari da podelim, već moram i tešku nevolju koju od 01.01. živim. Čujem Vaš savet, mišlje, predlog. Na slici je moja rođena sestra, Sneža. Ona je umrla 01.01. u Bolnici u Kragujevcu, u svojoj 32 godini. 10 dana nakon porođaja carskim rezom. Inače, moja sestra je bila potpuno zdrava osoba. Jedno divno, skromno i neverovatno dobro biće. I za sobom je ostavila bebu u inkubatoru – dečaka Nikolu, i ćerku Danku koja ima tri godine.

Deveti dan je od njene iznenadne smrti – a ja ne znam zašto je moja sestra umrla. Šta je uzrok smrti? Šta se to dešavalo u novogodišnjoj noći na Urgentnom i kasnije u operacionoj sali? Šta se dešavalo u prethodnim danaima? Od bolnice nismo dobili ništa! Nikakvu informaciju! Niti izjavu saučešća! Samo konstataciju hladnog i neljubaznog osoblja kragujevačke bolnice – da rezultate obdukcije možemo da čekamo i do 6 meseci.

Ono što smo saznali, i ono što imamo kao činjenice jeste sledeće:

Porođaj carskim rezom 20.12. izvela je Dr. Marija Šorak.
– Otpusnu listu nakon pregleda 26.12. potpisao Dr. Janko Đurić.
– U otpusnoj listi sve dobro i sve normalno.
– Pre izdavanja otpusne liste “ Dr.Janko Đurić se drao na Dr.Mariju Šorak, da je napravila propust prilikom izvođenja carskog reza.
– Na upit babice da li da izvrši dodatni pregled ultrazvukom – Janko Đurić odgovara sa “JOK”, otpušta moju sestru kući, koja umire 5 dana kasnije.
– 29.12. mojoj sestri pozli, uz bolove i vidnu pomodrelost vraća se u bolnicu i zadržavaju je na Urgentnom
– Sledeća dva dana ništa se ne preduzima.
– 01.01. ujutro umire na operacionom stolu.

Ono što sam dodatno saznao, a što su jezive činjenice o kojima se javno ne govori:

– u poslednjih 15 dana umrle su tri žene nakon porođaja u kragujevačkom porodilištu
– kragujevačko porodilište ima samo tri seta instrumenata za carski rez, kojima se nakon sterilizacije obavi i po 7 porođaja.
– Marija Šorak se nalazi u centru skandala iz 2009 godine kada nakon smrti porodilje upravnik porodilišta daje otkaz.
Dok ovo pišem jošuvek ne verujem da se meni dešava. Mojoj porodici. Obično to se dešava nekom drugom, u novinama.
Moj košmar počinje buđenjem…

OVO JE VIŠE STRAŠNO ŠTA SE DEŠAVA !! JOŠ JEDNA PORODICA OSTALA JE BEZ ĆERKE ,SUPRUGE , MAJKE , SESTRE , TETKE PRIJATELJICE !! JOŠ JEDNA VELIKA TUGA !! ŠTA SE OVO VIŠE DEŠAVA ? ZAR NAM JE BOLJE DA SE KUĆI SAME PORAĐAMO , ZAR TREBA SA STRAHOM DA IDEMO U PORODILIŠTE , RAZMIŠLJAJUĆU DA LI ĆU IZAĆI ŽIVA I ZDRAVA I DALI ĆE MOJA BEBA PREŽIVETI …. !!!! SVAKO GREŠI ALI ZA DOKTORA OVO JE KOBNA GREŠKA !!! 

DOKLE VIŠE DOKLE !! TUGA VELIKA .

PORODICI ISKRENO SAUČEŠĆE !! 

autor priče .  Slaviša Vasiljević

izvor.devetmeseci.net
 

DELITE DALJE !!!!! HVALA !!!

PODSETIMO SE I OVIH PRIČA

 

Komentara
Loading...