„Naša kruna ljubavi na Dan zaljubljenih“

0

Pozdrav, pratila sam Vašu stranicu tokom trudnoće, a evo, pratim Vas i sad posle porođaja . I divno je to što svim mladim mamama dajete korisne savete. Ja se javljam na temu carskog reza, jer rekoste da je april naš mesec !

12988053_10206028838432320_2132498251_n

Trudnoća mi nije bila naporna, radila sam u kladionici do 5.meseca, bila sam izuzetno aktivna tokom svih devet meseci. Imala sam muke sa povraćanjem do posednjeg dana . Planirala sam da se porodim prirodnim putem, ali mi je stomak bio baš visoko, nije se ni spuštao čak ni u 40.nedelji. Nakon navršenih 40.nedelja, odlazim na preglede i ctg svakog dana, (jer sam od 6.-8.meseca imala urinarne infekcije, pa su se primećivale promene na posteljici, ali HVALA BOGU, bilo je sve u redu) i na osnovu toga doktor odlučuje da se javim u porodilište najkasnije do nedelje (tačnije do 14.februara). Pošto se, naravno, ništa nije dešavalo, ja sam otišla u porodilište. Tu me je primio dežurni lekar, (za kojeg zaista mogu da tvrdim da je divan i plemenit), pregledao me je i primio na odeljenje. Naravno bila sam zatvorena skroz, ali se beba konačno spustila u karlicu. Stavio mi je vaginaletu za otvaranje u 11h i pustio da sve ide svojim tokom. Med. sestre su me obilazile non stop, a ja sam već počela da osećam neke promene, tačnije probadanje u stomaku. Nakon 2 sata mi je odrađen ctg. Primetila sam da me sestra gleda uplašeno, nije zadovoljna rezultatima koje vidi. Ponovo uključuje ctg, okreće me na stranu, poziva stariju koleginicu, a ja ne znam šta se dešava. Odvode me u salu za porođaj, uključuju na aparat za disanje, rade ponovo ctg. Zbunjena sam i uplašena.

U roku od 15 minuta poljavljuje se doktor, rade mi ponovo ctg. Doktor me gleda zabrinuto i kaže „Meni se srećo ovo uopšte ne sviđa!“. Objašnjava da su bebini otkucaji srca spali sa 160 na 119 i da nešto nije u redu. U roku od 15 minuta me pripremaju za operaciju, donose neke papire da potpišem, ne znam šta me snašlo. Sestra mi donosi telefon da se javim mužu, jedva uspevam da uzmem telefon u ruke od straha. Stavljaju mi kateter, osećaj neopisiv, neprijatan, kreću mi suze… Ulazim u operacionu salu, unutra ljudi u zelenim odelima, jedan mi svlači spavaćicu, drugi izuva čarape, penju me na sto, ispituju neke gluposti (verovatno da me opuste), mere mi pritisak, daju neki injekciju u venu, van sebe sam, ne znam šta me snašlo… Dolazi anesteziolog, kaže mi da udahnem duboko tri puta iz neke plastične cevi, sećam se prvog i drugog puta, trećeg ne… Zatvorene su mi oči, nemam snage da ih otvorim, osećam samo kako se neka ogromna količina hladne tečnosti posipa po meni, čujem glasove i onda tonem u san. Verovali vi meni ili ne, ja sam osetila kako mi vade bebu iz stomaka i ČULA sam njegov plač, iako sam bila u potpunosti opijena, možda sam sanjala .

Bude me iz anestezije, ispituju, odgovaram zbunjeno, pitam za bebu, svi ćute… Već me hvata panika. Premeštaju me u šok sobu a idalje mi o bebi niko ništa ne priča. Dolazi moj DIVNI doktor, kaže mi „Srećo, dobro je beba, nemoj da brineš“. Ne mogu da opišem taj osećaj olakšanja i neopisive sreće. Mali moj čovečuljak se umotao u pupčanu vrpcu prilikom pripreme za izlazak. Vrpca mu se jednom obmotala oko vrata i vraćala ga na gore kad god je pokušao da izađe. A to ga je gušilo i stiskalo, a samim tim smanjivalo otkucaje srca.

13015091_10206028838712327_460191450_n13023212_10206028838512322_1994785805_n

foto . privatna arhiva

Hvala Bogu i doktoru moja beba, moj mali Damjan danas puni dva meseca. Zdrava je, vesela i napredna beba .Rođen je 14.februara, na pravoslavni praznik Sv.Trifun i katolički praznik Sv.Valentin. Neću da lažem, boleo je oporavak, MNOGO je boleo. Nikad neću zaboraviti jutro posle operacije, ustajanje iz kreveta i te bolove, ali verujte, ni jedan bol me nije sprečio da se popnem na porodilište i vidim svoju bebu! Uzimam ga u ruke i shvatam da ništa lepše, manje i slađe u svom životu nisam videla! line9Divno . Malom Damjanu želimo divno i bezbrižno detinjstvo a dragim roditeljima najlepšu i najdivniju avanturu sa njihovim blagom .

- Oglasi -

Hvala mami Dušici što nam je ispričala njenu priču .

Mame šaljite nam i vi vaše priče da podelite vaša iskustva sa drugim budućim majkama . Priče možete da pošaljete u inbox starnice Devet meseci u maminom stomaku

SVA PRAVA NA PRIČU I FOTOGRAFIJE ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA

izvor.devetmeseci.net

- Advertisement -

Komentara
Loading...