Kupus kao lek

Ovo lekovito povrće može da popravi krvnu sliku, umiri upalu creva, ublaži mamurluk i razne upalne procese.

kupus

Kupus možete da koristite kao prirodni lek:

1. Ukoliko uzimate jednu ili dve čaše svežeg soka od sirovog kupusa svakog danaizmeđu obroka, možete se rešiti proliva ili upale creva. Tri čaše soka od svežeg kupusa na dan najbolji su lek za čir na želucu.

2. Zbog velike količine mineralnih soli, vitamina i hlorofila, preporučuje semalokrvnim osobama da ga jedu sirovog ili kuvanog na pari, i da svakog dana popiju dve čaše isceđenog soka.

3. Zanoktice i gnojne upale žlezda takođe se “rešavaju” listovima kupusa koji suzbijaju upale i izvlače gnoj. Na gnojno mesto stave se tri kupusova lista tako da pokriju veliku površinu i ostave nekoliko sati, pa i celu noć. Postupak se može ponavljati sve dok obolelo mesto ne ozdravi.

4. Mamurluk se može dosta brzo ublažiti ispijanjem 2 do 4 decilitra kiselogkupusovog rasola natašte.

5. Lekovita svojstva kupusa su vrlo poznata i kada je reč o ranama. Zeleni listovi operu se u vodi i obrišu, nožem se izrežu kočanji, a listovi izravnaju valjkom ili bocom, pa se izrežu u potrebnoj veličini. Pre nego što se stave na ranu ili bolno mesto, lagano se ugreju na peći ili peglom. Rana se obloži listovima kupusa tako da oni prelaze njen rub. U početku se listovi menjaju svaka dva, a zatim svaka četiri sata.img-set[1]-156005-1-2_670x0

Izvor: stvarukusa.rs

Komentara
Loading...