Lekcija muškarcima: „Ispod časti ti je da opereš sudove, ali nije da ponižavaš ženu“

0

Muškarci koji vole i poštuju svoje supruge su obično od strane drugih muškaraca okarakterisani kao papučari. Mnogi se stide tih „titula“, ali ne bi trebalo! Jedan muškarac je ispričao šta misli o svemu tome i na ovome svako treba da mu čestita! „Jedan moj prijatelj je došao kod mene na kafu.

Foto-ilustracija: Profimedia

Sedeli smo i ćaskali, pričali o životu… Odoh na sekund da operem tanjire koji su ostali u sudoperi, rekoh mu. Pogledao me je kao da sam mu rekao da sam pošao da konstruišem svemirski brod. Reče mi, diveći mi se, ali pomalo zbunjeno: „Dobro za tebe sto pomažeš svojoj ženi, moja žena to ne ceni.

Jedne nedelje sam obrisao pod, ni hvala“. Vratio sam se da sednem sa njim i objasnio da ja ne pomažem svojoj ženi. Mojoj ženi ne treba pomoć, treba joj partner. Ja sam partner u kući i zbog tog partnerstva su podeljeni zadaci, ali se sigurno ne radi o pomoći u kući.

- Oglasi -

Ja ne pomažem svojoj ženi da očisti kuću, zato što i ja živim tu i moram i ja da je čistim. Ja ne pomažem svojoj ženi da kuva, zato što i ja hoću da jedem i moram i ja da kuvam. Ja ne pomažem svojoj ženi da opere sudove posle jela, zato što sam i ja koristio te sudove.

Ja ne pomažem svojoj ženi oko dece, zato sto su to i moja deca i moja je uloga da budem otac i roditelj. Ja ne pomažem svojoj ženi da širi i pegla veš, zato sto je to i moj veš i moje dece. Ja nisam pomoć u kući, ja sam deo kuće. A sto se tiče cenjenja, pitao sam ga kada joj je poslednji put, nakon što je završila sa čišćenjem kuće, pranjem veša, okupala decu, skuvala, organizovala i tako dalje, rekao hvala?

Ali hvala tipa: Ženo moja! Fantastična si! Čini ti se apsurdnim? Izgleda ti čudno? A kada si ti, jednom u 100 godina, očistio pod, očekivao si minimum nagradu za izvrsnost, sa puno slave? Zašto? Da li si ikada mislio o tome, prijatelju? Možda zato što je, po tebi, sve to njena obaveza?

Možda zato što si navikao da se sve to obavi, a da ti ne moraš prstom da mrdneš? Dakle, ceni kao što bi voleo tebe da cene, na isti način i istim intezitetom. Pruži ruku, ponašaj se kao pravi partner, a ne kao gost koji je došao samo da jede, da spava, da se opere. Osećaj se kao kod kuće u svom domu“, zaključuje muškarac.

izvor.stil.kurir.rs

- Advertisement -

Komentara
Loading...