BRAVO ZA OVU MAMU: Ovo je najbolja životna lekcija

0

Mama Emi Bet Gardner naučila je svoju ćerkicu veoma važnu životnu lekciju . Evo o čemu je reč

mala_deca_na_vencanju_da_ili_ne_aps_138313353

Ponosna mama razgovarala je sa svojom ćerkom Breonom veče pre nego što će njena jedanaestogodišnja ćerkica krenuti u školu.

Emi je na društvene mreže postavila fotografiju paste za zube, uz objašnjenje zašto je rekla ćerki da celu tubu paste istisne na tanjir.

„Moja ćerka sutra kreće u školu. Kupili smo nove uniforme, iznenadili je novim rancem. Ali, večeras smo pre spavanja imali još jedan zadatak, mnogo važniji od ostalih“, počela je priču mama.

Ona je svojoj devojčici dala pastu za zube i tražila od nje da je istisne na tanjir.

„Kada je to uradila, smireno sam je pitala da svu pastu vrati u tubu. Govorila je: „Ali, ne mogu to da uradim“, i „Neće biti isto kao pre“. Sačekala sam da kaže sve što ima, a onda sam iznela poentu: „Sećaćeš se ove paste za zube do kraja života. Tvoje reči imaju snagu života i smrti. Kada kreneš u školu shvatićeš koja je težina tvojih reči. Imaćeš priliku da izgovoriš reči kojima ćeš nekoga povrediti, poniziti, oklevetati. Takođe ćeš imati priliku da koristiš reči koje će druge izlečiti, ohrabriti, inspirisati, pokazati im da ih voliš. Baš kao pasta za zube, jednom kada reči izađu iz tvojih usta, ne možeš da ih vratiš nazad. Pažljivo biraj svoje reči, Breona. Kada drugi ne vode računa o tome što govori, ti pazi šta pričaš. Svakog jutra izaberi da iz tvojih usta izlaze samo pozitivne reči. Neka te ljudi znaju po nežnosti i saosećanju. Iskoristi svoj život da udahneš život svetu kojem je tako očajnički potreban. Nikada, nikada nećeš zažaliti što si izabrala ljubaznost“, ispričala je majka.

Poruka ove mame ćerki je objavljena na Facebooku, podeljena je više od 713.000 puta i naišla je na pozitivne reakcije ljudi.

„Odličan savet! Deca u školi mogu da budu veoma surova, bilo bi lepo kada bi svi roditelji ovako razgovarali sa svojom decom“,napisala je Ivi Mekadu.

Ipak, bilo je onih koji su negativno komentarisali ovaj potez mame Emi, smatrajući da je „odavno trebalo svoju ćerku to da nauči“. Međutim, ono što ne znaju je da su Emi i njen suprug usvojili Breonu pre dve godine, kada je devojčica imala devet godina.

izvor.kurir.rs

PODELITE DALJE !! HVALA :*

Savet koji mi je promenio život: Prestanite da molite muža za pomoć

Save

Save

Komentara
Loading...