Lekcije koje naučimo posle trudnoće

0

Većina trudnica i majki složiće se da su mnogo toga naučile tek u trudnoći. Donosimo vam neke od najčešćih lekcija.

Nikada ne uzimajte sopstveno zdravlje zdravo za gotovo

Kada žena zatrudni od mnogo toga je spremna da odustane zbog detetovog zdravlja. Cigarete i alkohol postaju njihovi najgori neprijatelji. Iako trudnicama dozvoljeno da u malim količinama ponekad konzumiraju alkohol, svaka će dobro razmisliti da li joj je to zaista potrebno pre nego što popije gutljaj vina. Osim toga, nakon trudnoće žene mnogo više cene svoje zdravlje. Povremene jutarnje mučnine, bol u leđima i loš san nateraju žene da cene svoje zdravlje.

Gledajte na svoje prednosti, a ne nedostatke

U trudnoći ste primetili da imate izrazito nežnu i glatku kožu? Da vam se zaista sviđa vaša boja očiju? Često se trudnice suoče s činjenicom da su pre trudnoće na svom telu primećivale samo stvari koje bi trebalo promeniti, ali ne i ono što je zaista lepo na njima.

Moja trudnoća, porodjaj i 40 dana posle porodjaja

Tek nakon dolaska deteta nećete znati šta vam je pre toga bio smisao života

Jurnjava za karijerom, boljim finansijskim statusom, što većim društvom i što boljim izgledom često završava u laganoj senci nakon dolaska deteta. Gotovo svaka majka se ponekad zapita kako je uopšte živela bez tog malenog čuda.

Nema ništa loše u prihvatanju pomoći od drugih

Ceo život se borite i trudite kako biste bili nezavisni, kako biste bili što uspešniji i spremni na svaku situaciju? Kada dete dođe, shvatićete da je ponekad zaista lepo osloniti se na druge i verovati nekome u potpunosti.

Nije trudnoća tako strašna

Pri pomisli na trudnoću, žene koje nisu rodile najčešće pomisle na mučnine, otečene i bolne zglobove, strije i probleme s tenom. Tek kada zatrudne, žene shvate da je osećaj kako maleno stvorenje raste u vama zaista najvažniji osećaj koji će zaseniti sve tegobe.

Izvor: index.hr

Komentara
Loading...