Lepa vest: Bolji uslovi za mame i bebe u Srbiji

0

Porodilišta u 20 gradova u Srbiji imaće bolje uslove za mame i bebe u njihovom najnežnijem periodu.

Beograd, Valjevo, Kraljevo, Aranđelovac, Sombor, Pančevo, Senta, Leskovac Kruševac, Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda, Subotica i Lazarevac prvi su od 20 gradova koji su dobili pomoć zahvaljujući donaciji Pampersa, koji uključujuje nameštaj i pelene za novorođenčad, obeležavajući 11 godina partnerstva između Pampersa i UNICEF-a kroz kampanju 1 pakovanje = 1 vakcina.

Ostalih čest gradova: Bačka Topola, Vrbas, Niš, Kragujevac, Užice i Jagodina, će takođe dobiti dragocenu pomoć u narednim danima.

Zahvaljujući ovoj kampanji, porodilišta u 20 navedenih gradova, imaće bolje uslove za mame i bebe u njihovom najnežnijem periodu.

Ovih 20 gradova izbralo je 24.867 građana Srbije koji su glasali na zvaničnoj Facebook stranici Pampersa u decembru prošle godine. Pampers želi da se zahvali svima koji su glasali i tako pomogli da se izaberu porodilišta kojima je bila potrebna pomoć, piše u saopštenju kompanije Pampers.

Na zvaničnoj Pampers Facebbok stranici, svako je mogao da glasa za gradove u Srbiji gde će se porodilišta renovirati. Svaki glas predstavlja šansu za uređenje porodilišta. Ovim gestom, ljudi koji su glasali pomogli su majkama i bebama u Srbiji i tako pokazali da svi zajedno možemo da učinimo svet boljim.

Foto: Promo/Pampers
Partnerstvo između Pampersa i UNICEF-a traje 11 godina i tokom tog vremena tetanus je iskorenjen iz 17 zemalja.

Pampers poziva roditelje da im se pridruže u posebnoj rođendanskoj želji: da pomognu da se tetanus (MNT) uništi svuda gde je i dalje prisutan.

Tetanus pogađa porodice u najsiromašnijim regijama sveta i javlja se kod nehigijenskih porođaja, kao na primer kada se pupčana vrpca seče nesterilizovanim instrumentima. Kada se beba zarazi tu nema pravog leka. MNT se javlja kod 49,000 beba svake godine.

Za 11 godina Pampers i UNICEF partnerstvo ima samo jednu želju: da eliminiše tetanus kod majki I beba svuda u svetu. Zahvaljujući podršci roditelja, odkako je ova kampanja počela, 500 000 beba je spašeno i jedna vakcina dolazi do majki i beba svake sekunde.

Pampers vas poziva da se pridružite njihovoj želji za 11. rodjendan – da pomognete da Pampers i UNICEF zaštite sve bebe od tetanusa.

izvor.mondo.rs

PROČITAJTE I OVE VESTI

Komentara
Loading...