Letnje opasnosti: Kako da zaštitite bebu u kolicima

Budući da bebe nemaju razvijen centar za termoregulaciju, leti im može biti vrlo toplo, čak i više nego vama. Kako biste izbegli pregrevanje u kolicima, ali izaštitili bebu od sunca, evo nekoliko saveta…

Kako bi zaštitili svoju bebu od sunčevih zraka, mnogi roditelji često posežu za metodama koje mogu učiniti više štete nego koristi. Pitate se kako?

Ukoliko ste, recimo, ikada prekrivali kolica tankim materijalom kao što je muslin, ne bi li zaštitili bebu od sunca, verovatno ste nesvesno učinili da joj bude još više toplo i tako je doveli u opasnost.

Iz prodaje povučeno preko 5 miliona dečijih kolica! EVO I ZAŠTO !

Prema istraživanju švedskih naučnika, ovakva “hladovina” zapravo stvara pećnicu u kolicima. Zbog smanjene cirkulacije vazduha, temperatura brzo raste, te se situacija može uporediti sa onom u usijanom automobilu.

Istraživanje je pokazalo da temperatura u nepokrivenim kolicima iznosi 22 stepena, ali nakon što se ona prekriju tankim materijalom, temperatura može za samo pola sata da naraste do 33 stepena, a za sat vremena i do 38 stepeni.

Kako biste izbegli pregrevanje, ali i zaštitili bebu od sunca, evo šta možete da učinite:

1. Izbegavajte tkanine kako biste napravili hladovinu u kolicima, umesto toga koristite rupičaste, odnosno mrežaste materijale kako bi protok vazduha bio neometan. Dobra opcija takođe mogu da budu i kišobrani za kolica.

- Oglasi -

2. Na nekim kolicima postoje delovi koji se mogu skinuti u letnjim mesecima kako bi vazduh strujao, ali ukoliko vaša kolica nemaju tu opciju razmislite o kišobran kolicima

FATALNE POSLEDICE : PELENA PREKO KOLICA ! NE NIKAKO EVO I ZAŠTO !!

3. Redovno proveravajte temperaturu vaše bebe. Ukoliko se znoji, lepljiva je ili topla na dodir, vreme je da se sklonite sa sunca.

4. Ukoliko je beba starija od šest meseci počnite sa korišćenjem kreme za sunčanje i izbegavajte šetnje u periodu od 10 ujutru do četiri sata posle podne.

izvor. yumama.com

DIVNE VESTI : Svaka rođena beba u 2017. dobiće besplatna kolica

Save

Save

Komentara
Loading...