Litar majčinog mleka – 600 evra na crnom tržištu: Da li bi i odrasli trebalo da ga piju?

0

Majčino mleko je zdravo za bebe ali, šta je sa odraslima. U svetu ga možete kupiti, odrasli ga piju zbog imuniteta, energije i pomaže im kod hemoterapije.

 

Stručnjaci su podeljeni oko toga da li je majčino mleko zdravo samo za bebe, a kod nas je tabu tema! Zato pitamo i da li treba da ga pijemo i da li o tome ćutimo, jer oni koji su ga probali, završili su na stubu srama.

„Ja kao pedijatar, prevashodno, moram da istaknem važnost majčinog mleka za ishranu odojčadi i dece do 2 godine“, rekla je za Jutro Prve TV doktorka Tanja Cvetanović, dečiji lekar.

- Oglasi -

 

View this post on Instagram

 

Probao sam ponovo majcino mleko! Posle skoro 30 godina…kazu da daje snagu i jaca imuno sistem, videcemo…

A post shared by Filip Čukanović (@filipcukanovic) on

 

„Problem dojenja datira još od prošlog veka. Procenat dece koja su dojena samo u prvih 6 meseci, što je standard, je svega 13 odsto. Cilj SZO je da to bude 50 odsto“, kaže ona.

 

„Cena majčinog mleka na crnom tržištu je i do 600 evra za litar. Crno tržište ima svoje zakone, nikome ne bih preporučila da tamo kupuje. Za sad nema nekih istraživanja koja pokazuju da majčino mleko pomaže odraslim ljudima, ali može da ima placebo efekat ili neke druge efekte“, rekla je nutricionistkinja Branka Mirković.

Foto printscreen/Prva TV
Autor/Izvor B92

- Advertisement -

Komentara
Loading...