Luckasta strahovanja budućih očeva

Ne možete ni da zamislite do kakvih čudnih, smešnih i simpatičnih zaključaka dolaze muškarci kada misle o drugom stanju

Familienglück

Da li beba nešto oseti prilikom seksa, hoće li njihove drage ostati dole iste i posle porođaja, samo su neka od pitanja koja se vrzmaju u glavi muskarca dok čeka prinovu. Zanimljivo je kako zamišljaju pucanje vodenjaka i šta im je na pameti kad čuju da je žena počela da se otvara

Muškarci definitivno dele naše strahove kada je u pitanju trudnoća, pre svega ako je u pitanju njihova partnerka. Naravno, oni su sagledani „iz muškog ugla“, što ipak ne umanjuje njihov značaj. I dalje su to razmišljanja koja kidaju nerve: da li će sve biti u redu sa osobom koju vole najviše na svetu, da li će sve biti u redu sa bebom…

Ali, osim onih koji se podrazumevaju, od egzistencijalnih do zdravstvenih, u njihovim glavama se motaju razne čudne ideje. Verovali ili ne, na primer, kada razmišljaju o trudnoj devojci, zamisliće na razne načine kako je to imati seks sa njom, koliko će joj grudi biti veće i čvršće i da li će činjenica da će postati tata promeniti nešto (bilo šta) u krevetu.

Da, i nikada neće priznati da, u stvari, nemaju pojma šta se dešava „tamo dole“ tih devet meseci, odnosno da, koliko god ih to intrigira, toliko i plaši.

Na kraju, možemo da zaključimo da se njihove misli, poput loptice skočice, odbijaju od čudnih, smešnih, pa i simpatičnih zaključaka kada je u pitanju naše „drugo stanje“.

Šta ih plaši?
Čak i da mu ih nismo poturili pod nos, on zna da u knjigama o trudnoći lepo piše da je vođenje ljubavi i tada apsolutno prirodno i bezopasno. Ali, nećete naći muškarca koji se neće zapitati da li pod takvim okolnostima (ipak) udaraju u bebinu glavu svojim penisom. I kolika je mogućnost da se tako nešto nekada desi. Teško je da ga ubedite da bebi to ne smeta. On će istaći „jak“ argument: „Ako ja mogu da osetim kako se beba mrda, i ako jasno mogu da vidim kako menja položaj, i ako mi svi pričate kako može da me čuje dok joj tiho govorim dok je u stomaku, pa kako joj onda ja ne bih smetao u toku seksa!?“ Na to se nadovezuju njihove dileme da se seksom može „pogurati“ porođaj, što načelno ima sekvence opasnosti, ali pre svega ako je u pitanju rizična trudnoća.

Postoje i oni muškarci koje su naplašili da u trudnoći često menjamo raspoloženje (što je tačno, ali nije valjda toliko strašno?), pa imaju bojazan kako će se nositi sa našim hormonima. Kažite mu da ponovo pogleda „Doktora Džekila i Mistera Hajda“ i da se uveri da u tom filmu niko nije trudan.

Ipak, možda i najveći strah kada je u pitanju „donja regija“ je da li će biti sve isto kao i ranije. Da, on ima sumnju da li će se „nešto“ proširiti, da li će biti „nešto“ labavo i opušteno i šire… Jer, ne bi želeli da im osećaj seksa bude drugačiji nego pre porođaja. Kada im objasnite da se posle porođaja radi ušivanje pocepanog tkiva, i da se tu ništa neće promeniti nagore, on će verovatno posle prvobitne molbe da mu dodate šećer i vodu, predložiti da vas, ako je moguće, zašiju malo više, da biste bili još uži. Naravno, reći će da se šali, ali se ne bi ništa bunio ako bi se tako nešto i desilo. Naprotiv.

Ako je za nas drugo, za njih je trudnoća treće i potpuno nerazumljivo stanje

- Oglasi -

Šta ih zbunjuje?
Kao da zaborave na sve što je vama u glavi, pa se zbunjeno čude zašto vam nije kul da ga (u kasnoj trudnoći gde vam i nije baš do seksa, jer se maltene jedva i krećete) oralno zadovoljavate. „Pa doskoro ste to voleli najviše na svetu, šta je sada problem.“ Morate da im objasnite da ste sa „stomakom do zuba“ najčešće zainteresovani samo za „stomak do zuba“. I da za brzinske kure jednosmernog zadovoljavanja imate sve manje volje i vremena.

Nove reči koje ste ubacili u svoj vokabular takođe zbunjuju vašeg partnera. Kada mu saopštite da se još niste dovoljno „otvorili“ i da „beba sedi visoko“ i da „vodenjak još nije pukao“, on stvara totalno nerealne slike, a još ako je maštovit po prirodi, eto novog SF filma. To što se niste „otvorili“ malo neiskusnijem i vrcavom momku deluje kao da, u slučaju da se „otvorite“, odmah morate nešto, u funkciji čepa, da stavite „ispod“ i tako sprečite bilo kakvo „ispadanje“. Beba sedi visoko? „Pa gde i kako sedi kad je okrenuta naopačke“, reći će oni. Pucanje vodenjaka stvara im sliku vas kako stojite, dok iz vas izvire nekontrolisani gejzir koji niko ne može da zaustavi, a pošto nemate više vode u stomaku – dete mora odmah da se rodi.

Muškarci nikada neće moći da obuhvate količinu sreće koja nas osvaja svakim novim danom tokom trudnoće. Takođe, sam porođaj ne sagledavaju u dovoljnoj meri kao jedan vrlo težak i bolan životni čin. Za njih je to jedan od najvećih povoda za slavlje. Zato budite spremni da mu najlepše vesti saopštite telefonom, dok on, velika je verovatnoća, sedi naslonjen na neki šank, mrtav pijan, sa prijateljima koji ga tapšu po ramenu i stalno dobacuju „svaka čast, majstore“. Ako ga zbog toga prekorite, ali ne zato što vas vređa što je on „majstor“, jer ste vi ta koja hukće kao što on neće nikada u životu, već što bi vam i te kako bio potreban trezan da, ne daj bože, nešto krene naopako. On bi vam verovatno odgovorio „ne tripuj se bez veze, sve će biti u redu“. Ili, „sada je red na mene da malo povraćam“, u slučaju da je duhovito nadahnut.

Šta ih brine?
Pitaće se kada će ponovo moći da uživa sa vama u čarima seksa, ne shvatajući da ginekolog daje zeleno svetlo, a još manje da ste vi nestrpljiviji od njega (jer je on imao mogućnost samozadovoljavanja). Ako mu ne pokažete (a to stvarno ne bi trebalo da uradite), teže će shvatiti da ste vi suštinski „ranjeni“ i da ta konstantna kupovina mrežastih pamučnih uložaka čije zalihe trošite brže nego nekada najomiljeniju šminku stvarno nije hir.

Ne čudite se i da vas „minut“ posle porođaja podseti kako ste se ugojili i kako dolazi vreme za vežbanje i dijetu. Zabrinuće se u trenu da li ćete i dalje biti seksi i zabavni kao pre, a da to ne podrazumeva priče o pelenama, vrtićima i šta je sve uradila „slatka komšinicina ćerkica“.

Šta ih baš zabrinjava kad dođe beba?
Psiholozi otkrivaju da su najbrojniji oni koji se prvo upitaju (ali naravno samo u sebi) da li su oni „bebin tata“. Ali, biće uvređeni ako ih neko pita da li sumnjaju da ih partnerka vara. Na logičnom nivou, to je nerazumno, ali na emocionalnom i podsvesnom, sasvim očekivano, kažu stručnjaci. Na sreću, traje kratko.

Kvalitetni muškarci svesni su ipak da počinju da žive u jednom sasvim novom svetu, u kome više neće biti sami i gde se odluke koje donose više neće ticati samo njih lično. Prvi i najveći strah, ucrtan u našu kulturu i genetski kod, jeste da li će moći da zaštiti i obezbedi porodicu. Počinje život u kome se često čuje bebin plač, koji brižnog tatu dovodi u stanje zabrinutosti. Jer, sada mu je najveći strah da sa bebom bude sve u redu. Čak i po cenu njegovog života. Možda najviše jer ne znaju šta ih čeka. Svesni su da će im dete izmeniti sve aspekte života, od emocija, do odnosa sa partnerom, preko karijere, novih potreba…

I sasvim je razumljivo što je opterećen brigom i kako će se snaći u ekonomskom smislu… Međutim, ne brinite, to mu u stvari uvećava snagu i sposobnosti, u svakoj varijanti. Jer, koliko god je obazriviji, toliko je spreman na sve što je potrebno da vas zaštiti, jer time štiti i bebu. A onda, kada se malo navikne na život utroje, kreću razne projekcije budućnosti. Tu nastupate vi, gde svojom podrškom u svakom smislu pokazujete da vaspitavanje i odgajanje deteta neće biti samo njegova odgovornost.

I on je trudan?
Neverovatno, ali pojedini muškarci prolaze (naravno u svojim glavama) lažnu trudnoću. Doktor Brenan iz Londona sproveo je istraživanje na 282 ispitanika, otkrivši da jedan od četiri muškarca iskusi neke simptome pseudotrudnoće. Ta pojava je poznata kao Kuvadov sindrom koja sa sobom nosi mučninu, jutarnje povraćanje, dobijanje u težini, nesanicu i bolove u stomaku. Ukoliko je vaš partner zajedno sa vama prvi put ugledao dve crte na testu za trudnoću, a onda sa vama išao na prvi ultrazvučni pregled, podložniji je ovim simptomima. Iako u medicini fantomska trudnoća nije tretirana kao bolest, lekari je u nekim slučajevima uzimaju u obzir.

izvor:Cosmopolitan

Pročitajte još i ovo može da vam bude zanimljivo 😉

I tate učestvuju u trudnoći

“Svaki čovek može biti otac, a samo retki mogu biti tate.”

Samo za novopečene tate :17 načina kako da držate svoje malo blago

ZA OVO SE ŽIVI : Kada tate osete bebine pokrete u stomaku

Komentara
Loading...