LUDILO :) BAPSKE PRIČE I RODITELJSTVO

0

Naročito sada kada ste postale roditelj treba da poslušate sve te divne narodske savete, jer prave opasnosti tek vrebaju. Od vampira i veštica, pa do kojekavkih poroka.

I ne zaboravite najvažnije što smo prošli put naučile: ne ulazite u analizu i ne pitajte Zašto? To uopšte nije važno. Ćutite i slušajte. Tako mora, tako treba. Ma, tako su i naše bake.

shutterstock-beba

1.Ne daj detetu da jede ribu dok ne progovori, jer riba je nema. Znači ništa voće, povrće i žitarice, jer ni oni ne govore. Isključivo meso!

2.Ne peri kosu 40 dana posle porođaja, jer će beba plakati zato što si sprala svoj miris sa sebe. U trudnoći se niste smele šišati da bebi ne skratite život, sada nemojte ni kosu prati. Bebi ipak više prijaju perut, smrad i prljave dlake koje opadaju, nego nedostatak mirisa (smrada) vaše kose koju ne perete 40 dana.

3.Kada prolaziš pored ogledala pazi da dete ne pogleda u svoj odraz – ružno će sanjati, a velike su i šanse da postane lažljiv. Znači, recept za miran san i iskrenost je negledanje u ogledalo. Tajna je tako jednostavna i svo vreme nam je bila na dohvat ruke, samo da smo znale šta tačno treba da uradimo.

4.Ne dozvoli da se bebina odeća noću suši na štriku (naročito ne okrenuta naopačke) – postaće veštica. Bebina odeća doziva veštice, pažljivo sa njom.

5.A ako ne želiš da ti druge veštice uznemiravaju dete dok spava, za svaki slučaj stavi beli luk u ključaonicu. Eto ga još jedan recept za miran san. Znači, ne sme da se gleda u ogledalo i beli luk neka je u ključaonici!

6.Ne smeš nastavljati sa dojenjem ako si ga prekinula – dete će ti postati vampir. Aha, ovo su prasaveti svih “konstruktivnih”saveta oko dojenja što “pomažu” trudnicama koje se muče da uspostave dojenje. Verujem da su uz njih išli i saveti poput “Vidiš da ti mleko slabo ide. Mora da te je neko urekao. Bolje se mani ćorava posla, nemoj sa đavolom da se igraš!”

7.Ako dete želiš da zaštitiš od uroka, stavi mu nož ispod jastuka. Nemojte brinuti o tome šta se može desiti ako se jastuk pomeri. Uroci su najbitniji!

8.Nemoj bebu ljubiti u vrat jerbo će postati alkos. Samo dobro vodite računa gde ljubite svoje dete, pa posle bez brige možete da mu dajete alkohol do mile volje – biće zaštićen od alkoholozma.

9.Ako želiš da ti beba rano progovori, nemoj je ljubiti u potiljak. Zar ne vidite kako je sve jednostavno. Samo uskratite bebi što više poljubaca i ona onda vanprosečno napreduje.

10Ako želiš da ti beba brzo prohoda, nemoj je ljubiti po tabanu. Verovatno su neka pouzdana bapska istraživanja pokazala visok stepen korelacije između poljubaca i prohodavanja, jer ta veza baš zvuči logično, zar ne?

11.A i kad kreće da prohodava, napravi mu postuparnicu da bi nastavio da hoda. Ne znate šta je postuparnica? Pa, gde vi živite?! To je kolač po kom dete treba da gazi, nakon čega svi ukućani uzimaju po parče i trče oko bebe, kako bi ona samo nastavila da hoda. Srpski vudu, nema šta!

12.Ako imaš žensko dete nemoj da joj daješ da jede sa noža kako ne bi imala “oštar” jezik. Pretpostavljam da će vam ovo teško pasti obzirom da je najslađe decu hraniti upravo nožem umesto sa kašikom.

13.Pljuni i vređaj bebu, ako želiš da ti posle bude lepa. Ako joj još kažete reči poput “što si gadna.. gaduro jedna.. kučko”, utabale ste joj put do manekenstva.

14.Pusti bebu da plače, tako jača pluća. Jer, ona zna da priča te će tako sa tobom komunicirati. Plakanje je čista manipulacija i ništa više.

15.Batina je iz raja izašla. Ako nista znale, u Srbiji ima najviše potomaka Sparte. I zato od malih nogu vaspitavajte u duhu “Neka se zna ko kosi, a ko vodu nosi”.

Znači, drage mame, ukoliko želite da budete uspešan roditelj vodite računa o sledećem: ogledalo uklonite iz stana, a isti napunite belim lukom i noževima, naročito oko uzglavlja. Bebu ne ljubite, hrnite je isključivo mesom, tucite je i pustite je da plače. Vi ne perite kosu, a veš sušite samo danju.

Ako to sve uspete da uradite, na konju ste. A dete će vam garantovano izrasti u jednu samostalnu, sigurnu i zdravu jedinku! Samo napred!

PODELITE DALJE :* HVALA

IZVOR.

PROČITATE I OVE TEKSTOVE

 

Komentara
Loading...