ISPOVEST JEDNE MAJKE : Dobar razvod ili loš brak – istina koju mora da zna svaka žena!

0

Iz ugla jedne žene i majke koja je odlučila da se razvede uprkos osudama najbližih i okoline, svakako nije bilo lako. Sama činjenica da sam razvedena i da imam dvoje dece , da će mi biti teško da ponovo steknem poverenje u muskarce, da nađem bolji posao. A sa druge strane treba da budem jaka majka, bilo je neizdrživo.

Nerešeni sukobi između mene i supruga su imali snažan uticaj na razvoj naše dece, kako na njihovo mentalno zdravlje, tako i na izglede za uspeh u kasnijoj životnoj dobi.
Nije bio problem samo u svađi, već je mnogo veći problem u nerešavanju sukoba. Uvek iznova problem, rešenje ni na vidiku.

Ako se udam za muškarca, ne znači da sam se udala za njegovu porodicu!

Nije redak slučaj da deca preuzimaju obrazac ponašanja od svojih roditelja, tako su nam govorili u savetovalištu. Samim tim, mogu imati problem u rešavanju sukoba u njihovom daljem životu. To je bio alarm za oboje.

- Oglasi -

Nisam želela da zbog nas posle svega deci pravimo problem i utičemo na njihovu emotivnu stabilnost, što se može odraziti i na njihovu sposobnost stvaranja veza. Govorili su nam da čak i beba stara 6 meseci pokazuje fiziološke simptome stresa tokom svađe roditelja, kao što je ubrzan rad srca.

Nasa deca su starijeg uzrasta kod njih je došlo do pojave agresije, gubitka samopouzdanja i depresije kao odgovor na sukob. Imali su problem u školi, dolazili kući sa pitanjima na koje nisam imala odgovor. Osecaj nemoći, stanje neopisivo. Trebalo je prekinuti sa ovakvim ponašanjem. Nije nam pomoglo ni savetovalište ni porodica ni prijatelji.

Našem braku nije bilo spasa, ali našoj deci jeste. Postoje situacije gde se rešenje ne može čekati, već je potrebno aktivno učestvovati u traženju istog. Stavili smo njih dvoje u prvi plan.

Poslala . Mama Milena

autor. anonimno .

- Advertisement -

Komentara
Loading...