Majka okačila ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE svim roditeljima! „Sva deca imaju ovu igračku zbog koje je MOJ SIN UMALO OSLEPEO“

0

UPOZORENJE svim roditeljima:Igračke za decu mogu da budu prava noćna mora, a krajnje je jezivo šta sve može da se pronađe u njima.

Jedna mama je preko društvenih mreža podelila svoje iskustvo i zgrozila čitavu internet zajednicu.

Eden Strong kaže da je bila svesna da voda može da ostane zarobljena u plutajućim igračkama sa kojima se njen sin igrao u kadi, i da ako ostane tu, uznemirujuća količina bakterija bi mogla da počne da raste unutar njih.

Eden je mama troje dece i slobodni pisac, koji često piše o roditeljstvu, a nedavno je podelila svoje iskustvo kada je videla više od nekoliko postova na društvenim mrežama od mama koje su otvorile gumene patke svoje dece i otkrile riznicu buđi.

Nakon toga je počela redovno da ih istiska posle svakog kupanja i da ih redovno pere izbeljivačem i vodom kako bi se bakterije držale na odstojanju, ali, kao što je nedavno podelila na Fejsbuku, to očigledno nije bilo dovoljno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eden Strong (@edenstrong.no.shame)

U svom postu na Fejsbuku od 21. septembra, napisala je da je oklevala pre nego što je uopšte podelila priču, iz straha da bi slike mogle da budu teške za neke ljude.

U razgovoru sa portalom CafeMom„, ona je takođe priznala da zbog izbijanja pandemije nije želela dalje da plaši roditelje.

Ali u mesecima nakon toga, Strong je mnogo razmišljala o stvarima koje bi želela da je ranije znala, i na kraju veruje da je njena dužnost da upozori druge roditelje.

Jedne noći, nakon što je dadilja okupala dete, primetila je da nešto nije u redu.

„Bejlor se prsnuo u oči igračkom za kadu“, objasnila je njena dadilja.

A zatim je i Strong videla da mu je jedno oko malo crveno.

„Mislila sam da je to samo iziritirala voda, ili možda pritisak vode, pa nisam mnogo razmišljala o tome. Kada sam ga te večeri stavila u hranilicu, primetila da mu oko izgleda još crvenije nego ranije, odvezla sam ga u hitnu, pod pretpostavkom da ima konjuktivitis.“

Doktor u Urgentnom se složio sa njom, pa su njenom dvogodišnjem sinu prepisane neke lekovite kapi za oči.

- Oglasi -

Bejlor je odmah primio jednu dozu, ali usred noći, Strong je odlučila da mu da dodatnu dozu kako bi bila sigurna da će do jutra da bude bolje.

Međutim, kada je ušla u njegovu sobu, bila je šokirana onim što je videla.

Bejlor, koji je bio u svom krevetiću, a oko je bilo dvostruko veće od onoga kada ga je stavila u krevet, uz to crvenilo mu se širilo niz obraz.

Istorija teških momenata

Da stavri budu još gore njen devetogodišnji sin Benet ima epilepsiju, a njena 12-godišnja ćerka Savana ima Elers-Danlosov sindrom, nasledni poremećaj koji utiče na vezivno tkivo tela.

Tokom godina, hodala je tamo-amo po bolnicama što joj je stvorilo visoki nivo anksioznosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eden Strong (@edenstrong.no.shame)

Ta iskustva su je podstakla da se nosi sa zastrašujućim situacijama.

„Nažalost, navikla sam da se redovno nosim sa hitnim slučajevima i mislim da mi je to pomoglo da se zalažem za svoje dete. Zastrašujuće je pomisliti šta bi moglo da se dogodi Bejloru da nisam nastavila da se borim za lečenje, i umesto toga odlučila da dam kapima za oči nekoliko dana da deluju.“

Bejloru su dali infuziju antibiotika skoro čim su ušli u bolnicu, a zbog intenzivnog otoka, odmah je urađen i CT radi provere mrežnjače.

Ali čak i uz hitno lečenje, noćna mora nije bila daleko od kraja.

Tako težak slučaj da se na kraju proširio niz njegovo lice i na oba oka. U stvari, postalo je toliko loše da su lekari upozorili da bi njen Bejlor mogao da izgubi vid na jednom oku.

Srećom, to se nije dogodilo. Trebalo je mnogo dana, ali Bejlorove oči su konačno zarasle, a prema njegovoj majci, izgleda da njegov vid nije oštećen. Ali zastrašujuće iskustvo ostavilo joj je poruku za druge roditelje koju jednostavno ne može da zadrži za sebe.

„Igračke za kadu? BACI IH. Ne možete da ih očistite, jednostavno ne možete.

Nemam nijednu plesnivu sliku igračaka za kadu da pokažem ovde, jer nikada nije bilo vidljive buđi za slikanje.

Ne možete da vidite bakterije i znam to od šestog razreda još, ali sam mislila da sam bolja od prljavih igračaka u kadi. Pogrešila sam.“

Foto Instagram
Autor/Izvor SrbijaDanas

- Advertisement -

Komentara
Loading...