Majka posle 19 uzastopnih pobačaja rodila je divnu i zdravu devojčicu

Džoana Šort uspela je da posle 19 pobačaja rodi zdravu devojčicu koju sada, nakon 14 godina muka njenih roditelja, novine nazivaju najdragocenijom bebom u Velikoj Britaniji.

najdragocenija-beba

U porođajnoj sali Džoana je snažno privukla babicu da bi još jednom naglasila koliko je dete koje dolazi na svet bitno.
– Sećam se da sam je čvrsto držala i i izgovorila ono što sam morala još jednom da ponovim: „Ne zaboravite, ovo je vrlo, vrlo dragocena beba – seća se Džoana.

Babici podsećanje i nije trebalo jer je u Džoaninom zdravstvenom kartonu mogla da vidi potresnu priču žene koja je 14 godina pokušavala da rodi dete, uspevši pri tom 19 puta da zatrudni i isto toliko puta da pobaci. Nakon pobačaja Džoana je bila 12 puta hospitalizovana, a tokom ovog dugog perioda lečilo je deset različitih lekara. Kada je, ovog januara stigla u bolnicu u Njuportu da se porodi, Džoana je delovala mirno i fokusirano. Odbila je bilo koje sredstvo protiv bolova i rešila da svoju malu Emili Kejt rodi sasvim prirodno. Njen muž Stiv, ipak nije mogao da izdrži.

– Potpuno sam se raspao. Za mene je napetost u toj sobi bila neizdrživa. Kao da su sve brige i bol koje smo proživljavali u poslednjih 14 godina odjednom napunili tu sobu- priseća se Stiv.
Danas je Emili Kejt, dete za kojim se toliko čeznulo, srećna, zdrava i slatka četvoromesečna beba. Jednog dana će sigurno i sama saznati koliko je sreće njeno rođenje donelo porodici Šort.
Priča porodice Šort, počinje i mnogo pre nego što su se sreli, u vreme kada je Džoana bila četrnaestogodišnja devojčica kojoj je dijagnostifikovana endometrioza. Ovo je stanje koje stvara izrasline koje obmotavaju matericu, a njegova posledica može biti i neplodnost.

Kada su se Džoana i Stiv upoznali, 1997. vrlo brzo su se zaljubili i počeli da žive zajedno. Nakon dve godine zajedničkog života kupili su svoju prvu kuću i otvoreno su pričali o tome kako žele da imaju mnogo dece. Ali kada je Džoana ostala u drugom stanju usledio je i prvi pobačaj.
– Sećam se da su i fizički i emocionalni bol tom prilikom bili jednako jaki i da sam bila u potpunoj agoniji. Stiv nije znao šta da radi- priseća se Džoana.
Nakon ovoga, par je pokušao da gleda na stvari pozitivno, tešeći se činjenicom da je Džoana ipak u stanju da zatrudni. Sledeće godine pokušali su ponovo, ali sledio je još jedan pobačaj. Nakon još jednog pokušaja sa istim ishodom, potražili su pomoć stručnjaka ali im je rečeno da se strpe, da pričekaju i nastave da pokušavaju.

- Oglasi -

Do 2003. Džoana i Stiv su se venčali, preselili su se u veću kuću, kupili kola i sve uredili tako da budu spremni na prinovu kada ona konačno stigne.
– Nova kuća imala je četiri spavaće sobe i dvorište dovoljno veliko da u njega stanu sve igračke za baštu. Ja sam počela da se bavim brigom o deci, delom zato što ih volim, a delo zato što sam se i na taj način pripremala da postanem majka. Sve u našem životu – kuća, kola, posao- sve je bilo prolagođeno porodici jer je to ono o čemu smo oduvek maštali- kaže novopečena mama Džoana.

Međutim u narednoj deceniji, iz godine u godinu priča se ponavljala. Džoana je uspevala da ostane u drugom stanju, ali je između osme i 12 nedelje uvek sledio pobačaj. Ova žena je posle nekoliko godina već naučila da prepozna promenu u svom telu i pre nego što počne krvarenje i da oseti da više nije trudna i pre nego što joj doktor to potvrdi
– Ista priča se ponavljala, isti bol. Na kraju sam zapravo počela da prepoznajem taj osećaj, niko ništa nije morao da mi kaže – priča Džoana.

Tokom ovog perioda Šortovi su obilazili lekarske ordinacije, neprestamo tražeći rešenje. Sećaju se da su neki lekari bili ljubazni ali jednostavno nisu mogli da im pomognu, a da su neki bili grubi i oštri, bez imalo samilosti za situaciju u kojoj su bili njihovi pacijent.
– Jedan od lekara kod kojih smo išli, rekao mi je da nije moguće da sam toliko puta zatrudnela i pobacila i da je sve to najverovatnije samo u mojoj glavi. To je bilo posle šestog pobačaja. Nisam mogla da verujem. – seća se Džoana.

Prošle godine par je posetio specijalistu Ričarda Penketa, koji im je nekim čudom dao snage da se ponovo ponadaju. On je predložio Džoani da ode u Kanadu gde se trenutno ispituje novi operativni postupak koji uklanja ožiljke sa materice, mnogo dublje iz tkiva nego što su to radili hirurzi u Britaniji.
Rizik koji je Džoana prihvatila pristajući na ovaj zahvat se isplatio i bračni par Šort uz svoju ćerkicu Emili Kejt sada može da uživa u porodičnom životu koji su oduvek želeli.

Divna priča podelite je i sa vašim prijteljima :* HVALA

NIKADA NE ODUSTAJTE MOŽDA VAS TAJ ZADNJI POKUŠAJ DOVEDE DO USPEHA

Komentara
Loading...
404 Not Found

404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)