MALI DIVOVI – RADOST I STRAH, SREĆA I SUZE

0

Želela bih da podelim sa vama moju priču o blizanackoj trudnoći prevremenom porodjaju i borbi moje dece.

Cela moja priča je počela jednog martovskog jutra, kada je čarobni test pokazao dve crtice, potpuno neočekivano posle meseci pokušavanja da ostanem u drugom stanju.

foto. privatna arhiva mame Jelene 

A kada se setim da sam samo par dana pre toga otišla kod lekara da se raspitam o testovim koje trebam da uradim da radi provere da li mogu da ostanem trudna. Cela moja trudnoća je bila jedno veliko IZNENAĐENJE, a tokom teksta ćete i shvatiti zašto.

Prva kontrola kod doktora u kruševackom dispanzeru (S.V), i potvrda trudnoće – plod je veličine 3.4 mm, nakon dve nedelje prvi otkucaji srca, tada moje bebe. Dok već na sledećoj kontroli otkucaji srca su bili čudni ali doktor je rekao da je sve uredu, da se PLOD lepo razvija i da je njegova veličina 8mm i dao mi sliku sa ultrazvuka. Kada je došlo vreme da se radi duble test, moj doktor u dispanzeru je polomio kuk i nije bio u mogućnosti da mi da uput za bolnicu (gde se inače u Kruševcu i radi taj test), te ne želeci da ga propustim otišla sam privatno.

DVE BEBE ???? IZNENAĐENJE

I eto IZNENAĐENJA, doktor mi kaže vi nosite dve bebe. Mojoj sreći nije bilo kraja, ali i pored tolike sreće javio se i bes da doktor u koga sam imala poverenja nije video DVE BEBE!!! Kasnije sam shvatila da sam prvi put čula srce samo jedne bebe, a drugi put je prokucalo srce i drugoj bebi te je zvuk bio čudan.

Na slici sa UZ se jasno video jedan plod i placenta drugog to mi je većina lekara rekla koje sam pitala da li se po toj slici može videti blizanačka trudnoća. Nakon ove vesti odlučila sam da moram potražiti drugog lekara. Nekoga u koga ću imati poverenja, a to je RUŽICA AZDEJKOVIĆ, žena kojoj bezuslovno verujem i koja se u najtežim trenutcima ponela prema meni kao majka i bila tu kada mi je bilo najteže. Nju sam odabrala da vodi moju trudnocu.

Blizanačka trudnoća nosi svoje izazove koje samo ja i moja doktorka dosta dobro savladale. U sredu 21.09 sam primljena u bolnicu radi redovne kontrole, moja doktorka koja je tada bila na odmoru došla je da me primi i kaže koje sve analize trebaju da se urade. Tada sam bila otvorena 2 cm i odmah sam počela da primam depoprogesteron, sutra dan me je doktor Z.R. pregledao na ultrazvuku i rekao da je sve uredu nakon čeka sam bila otpuštena iz bolnice.

U petak 23.09. sam ceo dan imala problema, kao i svaka trudnica, moji bebci su se razmahali i mama nije mogla da diše ali sve to kako se kaže ide „u rok službe“. A onda iznenada malo posle ponoći tog čarobnog 24.09. meni je pukao vodenjak i pravo u porodilište. Otvorena 1cm, obe bebe karlično, hitan porodjaj. Moja doktorka ne stiže, ja sam na putu do operacione sale.

BORBA POČINJE 

Od tog momenta naša borba počinje. Dimitrije je imao ocenu 1/3, Sofija 5/6, hitno transportovani za Beograd, put neizvestan da li će deca preživeti, da li ce stići na vreme. Najlepši i ujedno najstrašniji dan. Srećna što su se rodili, u ogromnom strahu da li će preživeti. Rodila ih, a nisam ih ni poljubila, ni dotakla a već su ih odveli daleko od mene, same da biju svoju najveću bitku, da se bore za svoj život.

Neću vam pisati o svome bolu, ne zato što ne želim već zato što ne postoje reči koje bi makar približno opisale njegovu veličinu. Želim samo da se zahvalim mama iz udruženja prevremeno rođene dece “Mali Div” koje su mi u tim najtežim trenutcima dale reči podrške. Posle velike borbe moja Sofija je puštena posle 61. dana provedenog na Institutu za neonatologiju, a sin na današnji dan (96 dan provedenih na instutu za neonatologiju) se još uvek bori za svoj život i čeka prebačaj na Institut za majku i dete da ga operišu da bi mogao da diše. Da bi mogao da živi.

Ovo nije kraj naše priče, ovo je početak. Čekamo kraj naše divovske borbe, čekamo batu, našeg Mitu da dođe kod mame, tate i seke da se volimo. Da se radujemo svakome danu, svakom jutru. Da se svaki dan zahvaljujemo Bogu, na našim anđelima.

Rasplakala sam se kao malo dete jaka priča !! Tako maleno a već se od rođenja muči i bori za život . Ali znate šta oni će znati najviše sutra da cene život i koliko je on vredan . Bravo za naše male DIVOVE koji su svuda u svetu . KAPA  DOLE ZA NAŠE VELIKE BORCE . Biće dobro mali princ , mora da bude dobro . 

Hvala mami Jeleni što je podelila ovu priču sa nama !! PRAVA LAVICA 

autor priče . mama Jelena 

izvor. devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NAĐE NA DRUGIM PORTALIMA !!

I OVE PRIČE SU OSVOJILE VAŠA SRCA 

Komentara
Loading...