Mali saveti koji će vas pretvoriti u kul mamu kakva ste oduvek želeli da budete

0

San svake majke je da bude ona kul mama koja je svojoj deci ujedno i prijatelj i uzor.

Međutim, problem je u tome što većina mama preterano razmišlja o celoj toj ideji „kul mame“. Samim tim vođenje pogrešnom slikom, one previše dopuštaju svojoj deci da rade stvari koje ne bi trebalo, kako ne bi pokvarile taj super odnos koji imaju s njima. Malo je reći da je to loš potez koji neće doneti željene rezultate.

MALI SAVETI ZA NAŠE MAME 

UVEK SLUŠAJTE SVOJU DECU

Jedan od najvažnijih aspekata zdravog odnosa roditelja i dece je slušanje. To roditelji znaju, ali previde činjenicu da to mora biti obostrano. Ne možete očekivati da deca slušaju sve što imate da kažete ako vi nikad ne obraćate pažnju na ono što ona vama govore. Kada vam se dete obrati jer ima neki problem i potreban mu je vaš savet, pobrinite se da ga pažljivo saslušate.

POKAŽITE INTERESOVANJE ZA STVARI KOJIMA SE DETE BAVI

Kul mama će se pobrinuti da zna sve što njeno dete zanima i pokazaće interesovanje za njegove hobije. Ako je to ujedno i nešto u čemu možete da učestvujete s njim, tim bolje. Na ovakav način zaradićete detetovo poštovanje i divljenje. Takođe, dete će ceniti ako ste tu na svakom njegovom treningu, utakmici i takmičenju, kao i ako se interesujete kako napreduje u sportu kojim se bavi.

POSTAVITE JASNE GRANICE

- Oglasi -

Deca znaju razliku između popustljivih roditelja i onih koji ne odstupaju od granica koje su postavili. Verujte nam na reč da će uvek više poštovanja imati za ove druge. Sasvim je u redu da želite da budete prijatelj svom detetu, ali mu pre svega morate biti majka. Ako smatrate da detetovo ponašanje nije ispravno, morate ga korigovati. Zaista je važno da postavite jasne granice, koje će se pobrinuti da vaše dete bude bezbedno.

POŠTUJTE NJIHOVU PRIVATNOST

Možda vam se neće svideti činjenica da vaše dete ima svoje male taje, ali su one deo odrastanja i učenja o tome šta znači poverenje. Kada dete dođe u tinejdžersko doba, ono će sigurno imati neke svoje tajne koje neće želeti da deli sa vama, ili bar ne u celosti. Morate to poštovati. Svakako ako smatrate da je vaše dete u nekoj opasnosti, moraćete da intervenišete i pričate sa njim, ali čak i tada morate pokazati da poštujete njegovu privatnost.

ODREDITE JEDAN POSEBAN DAN U NEDELJI ZA SAMO VAS DVOJE

Divan način da se povežete sa svojim detetom je svakako da odaberete jedan dan u nedelji koji će biti samo vaš. Tada možete da radite sve ono što dete želi od odlaska na sladoled, bavljenja sportom, kupovine novih haljina i slično. Takođe, to mogu da budu i neke kućne varijante uživanja poput čitanja knjiga, gledanja filmova uz kokice ili pravljenja različitih frizura i fotografisanja.

Sa bebom na putu ne možete, a da se ne zapitate „da li ću biti dobra mama?“.

Ali, kao prvo šta znači biti dobra mama? Dete predstavlja najvažnije dostignuće jednog roditelja. Ono je nešto najdragocenije što roditelji imaju i o njemu je potrebno brinuti na takav način. Budući da ste ga vi doneli na svet, dete je odraz vas samih i vaših veština odgoja.

Biti dobra mama znači ispuniti sve detetove potrebe koje mu mogu obezbediti srećno detinjstvo. MOŽEŠ TI TO !

Obasipanje deteta ljubavlju i pažnjom je jedna od najvažnijih osobina majke. Mnogo više nego odrasle osobe, deca čeznu za naklonošću, kao i za tim da ona dolazi od strane njihove majke. Vrlo često deca koja se loše ponašaju, zapravo to čine jer žele majčinu pažnju. Počevši od dana kada saznate da su u vašem stomaku, pobrinite se da svoju decu svakodnevno obasipate ljubavljuu..

Foto pexels
Autor/Izvor zenskimagazin

- Advertisement -

Komentara
Loading...