Mama ga je rodila u komi: Sada joj on pomaže da se probudi

Melisa Karelton je bila u komi kad se porodila, ali se njen muž potrudio da ona bude prva koja će upoznati njihovog dečaka. Vest Natanijel Lande, savršeno zdrav dečak, stavljen je na Melisine grudi nedugo nakon što se u četvrtak rodio putem carskog reza na Medicinskom centru Univerziteta u San Francisku.

62065_capture_630x0

Ona je bila pod anestezijom, ali on je prvo osetio i pomirisao njenu kožu – kaže Brajan Lande, ponosni otac.

Melisa (29) je pala u komu u martu nakon što je imala napad uzrokovan benignim tumorom mozga. Iako je bila hospitalizovana i nije mogla da govori od 26. nedelje trudnoće, trudnoću je iznela do kraja.

 Današnji dan je divan, iako je sreća zamagljena tugom zbog Melisinog stanja. Godinama je želela da dobije dete i mi smo danas presrećni – kaže Džon Farel, Melisin otac.

Doktori su otkrili njen tumor tokom trećeg tromesečeja trudnoće nakon što je zbog glavobolja završila na odeljenju za hitne slučajeve.

Melisa je tada odlučila da sačeka sa operacijom za uklanjanje tumora dok se beba na rodi, ali njeno zdravlje se prebrzo pogoršalo. U martu je jedva ušla u bolnicu, zastajući više puta da bi se odmorila. Sledećeg jutra je imala napad koji joj je oštetio deo mozga i naveo doktore da izvrše hitnu operciju uklanjanja tumora.

– Ona se plašila da će izgubiti bebu ili da će se njoj nešto desiti i da je neće upoznati, tj. da neće učestvovati u njenom odgajanju i biti majka – kaže Brajan.

Operacija je protekla dobro, ali je napad onemogućio da ona bude „potpuno budna“.

 62064_3_630x0

Iako je Melisa u komi, može da otvori oči i stegne ruku članova svoje porodice. U četvrtak ujutru, neposredno pre porođaja, bila je budna češće nego ikad pre.

– U nekoliko navrata uzela je Brajanovu glavu i prislonila je obrazom uz obraz uz svoju. To je bio prvi put da ga je zagrlila otkad je pala u postelju – kaže Džon, njen otac.

Kada se Melisa oporavi od operacije, biće premeštena na odeljenje za oporavak, gde će se, nadaju se doktori, vratiti iz komatoznog stanja.

Komentara
Loading...