Mama je saznala da nosi blizance, ali su onda doktori otkrili još nešto- ona je bila šokirana

Kate je otišla doktoru na redovnu kontrolu. Znala je da nosi blizance, ali su joj doktori otkrili jednu gorku činjenicu.

priča

Njeni blizanci su bili “monoamnionski” ili skraćeno “MoMo”, i možda neće preživeti. U ovom slučaju nema deljenja membrane, tako da blizanci dele istu amnionsku tečnost. Ima samo 50-70 % mogućnosti da prežive kad se razdvoje u materici i može da dodje do uplitanja pupčanih vrpci. Ovaj slučaj je toliko redak tako da su samo 1% identičnih blizanaca “MoMo” blizanci. Doktor joj je rekao da bi najbolje bilo da nikome ne pričaju da je trudna i da sačekaju da vide šta će to priroda uraditi, pa ako ne bude išlo kako treba da se izvrši pobačaj. Kate i njen suprug odbili su činjenicu da treba da odustanu, uzeli su drugog lekara i počeli da proučavaju slučajeve “MoMo” blizanaca, čitajući dosta literature o njima i tražeći informacije na internetu. Njihov optimizam je rastao kako su se približavali terminu.

“Kada MoMo blizanci prežive oni budu jako bliski, baš kao što budu i u materici, drže se za ruke, i spavaju jedno do drugog, glava uz glavu. Nek od slika sa ultrazvuka su predivne: 2 mala tela čvrsto zagrljena, 2 lica koja gledaju jedno u drugo, oči u oči… jedva čekamo da se naše devojčice rode i da dele ovakvu bliskost.” napisala je Kate za jedan blog “Miracle Babies”.

Još dok su bili u bolnici, pred sam porodjaj, sestre su upozoravale Kate da bi mogla da izgubi jednu od beba, a možda i obe… da šanse da prežive nisu velike. Ali devojčice su se borile.

“Kada su presekli pupčanik, nastala je tišina u sobi. Devojčice su preživele užasno uplitanje pupčanika, sa jednim čvorom koji se svezao. Rodila sam ih baš u pravom trenutku. One su zaista čudo.” rekla je Kate.

prica2

Devojčice sada imaju 8 godina. Zovu se Harper i Cleo. I veoma su zdrave. Veoma su bliske i vole da ostanu budne dugo u noć i dele svoje tajne. Roditelji su veoma ponosni i uživaju u “nagradi” koju su dobili.

prica3foto :miracle babies

Divna priča zar ne ? PODELITE SA VAŠIM PRIJATELJIMA .

Ovo je jedna jako dobra lekcija. Nikada ne odustajte i ne slušajte samo jedno mišljenje !!! 022

 

 

Komentara
Loading...