MAMA JE ZAISTA UVEK U PRAVU !!

0

Mama uvek najbolje zna. Sve. Evo spiska situacija u kojima je bila u pravu (a vi ste toga bili svesni, iako niste to hteli da priznate):

mama je uvek u pravu

Trebalo je da obučete džemper.

Nije trebalo da sednete da ručate u novoj košulji. Naročito ako uzmete u obzir da vas je čekala topla supa.

Svaki put kad je rekla “Kad bi … (dopišite ime najneozbiljnijeg čoveka s kojim se družite) skočio u bunar, da li bi i ti skočio?” U tom trenutku, verovatno ste mislili da biste. Sad kad razmislite…

Kad nije htela da vam nabavi psa/mačku/akvarijum od 200 litara, koji ste očajnički želeli jer je znala da bi vas to držalo uvrh glave tri nedelje.

Kad niste primljeni na posao koji ste zaista, zaista želeli, a ona vam je rekla da budete strpljivi jer će naleteti nešto što će biti bolje za vas.

Kad vam je lepo rekla da na zimovanje ponesete najdeblji vuneni džemper i najtopliju jaknu, a vi ste hteli da terate modu u kaputu u kojem izgledate kao filmska zvezda pa ste se vratili mrtvi bolesni.

Svaki put kad vam je rekla da su najavili kišu i da ponesete kišobran (ali ste vi bili pametniji, pa ga ipak niste poneli). Zapamtite jednom zauvek, mame imaju veoma sofisticirano čulo za predviđanje kiše.

Istina je. Skoro sve na svetu izgleda manje strašno kad prespavate.

- Oglasi -

Kad vam je rekla da ne vozite bicikl po šljunku previše brzo, jer će kamenčići i prašina završitu pravo u razbijenom kolenu. Čim padnete, što se desilo vrlo brzo, zar ne?

Svaki put kad ste, kao dete, pitali zašto nešto morate da uradite, a ona odgovorila “zato što ja tako kažem”. S takvom logikom nema rasprave.

Kad vas je uveravala da će doći dan kad ćete mlađeg brata ili sestru voleti najviše na svetu.

Kreveti stvarno nisu predviđeni za skakanje. To ste i sami eksperimentalno utvrdili (ali ste tada krivicu svalili na mlađeg brata ili sestru).

Kad je govorila da devojčica koja je najpopularnija u razredu zato što ima najlepšu pernicu, patike… možda nije i najpametniji izbor za najbolju drugaricu. U to ste se uverili verovatno dva dana kasnije, kad je izabrala novu najbolju drugaricu, a vas počela da ogovara kome stigne.

Svaki put kad vam je skrenula pažnju da možda niste morali da uletite u minus zbog još jednog para čizama, nove tašne ili cipela sa štiklom od 12 centimetara. (Jer ni one koje imate ne nosite.)

Kad vam je, pre toliko godina, govorila da je rano da počnete da brijete noge… Naravno, ignorisali ste je. A sad vam je verovatno žao zbog toga.

Kad kaže da vas voli više od života, bez obzira na sve.

Slobodno nastavite listu, sigurno imate nešto da dodate…

Izvor: Mondo.rs

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...