Mama koja je odbila dete sa Daunovim sindromom, vratila se: iz ljubavi ili zbog novca?

Ovog februara 2015. godine ljudi širom sveta čuli su za priču o porodici koja je neočekivano dobila bebu sa daunovim sindromom.

novac

Samuel Forrest i njegova žena dobili su bebu u Jermeniji. Ruzan Badalyan je iz Jermenije a njen suprug Samuel je iz Oklanda, Novi Zeland. Kada je Ruzan podnela zahtev za razvod braka samo 2 nedelje posle rodjenja sina, Samuel je odmah osnovao stranicu GoFundMe da bi sakupio novac za sebe i svog sina da se vrate u Novi Zeland. Uskoro čim je stranica otvorena skupljeno je $500,000.

- Oglasi -

Ruzan, razljućena zbog ove javne sramote od strane njenog muža, izašla je javno sa ovom izjavom:

U Jermeniji svako dete se voli i poštuje, i porodica je prava vrednost. Ali u ovoj zemlji deca sa posebnim potrebama zahtevaju posebnu pažnju i dosta finansijskih sredstava. U ovim najtežim trenucima u mom životu moj suprug je trebao da bude uz mene, da me podrži, da mi pomogne da donesem pravu odluku. Ali pomoći sa njegove strane nije bilo. Posle rodjenja deteta on je napustio bolnicu i par sati posle me obavestio da ce dete da vodi sa sobom u Novi Zeland i da ja nemam šta da tražim, bilo kakvu pomoć od njega, kad je ova situacija u pitanju. Pošto mi nije ostavio nikakvu mogućnost izbora i nije hteo da i pomogne u ovim najtežim danima, počeo je javno da širi neke priče kako sam ja njemu postavljala ultimatum: ili brak ili dete, što uopšte nije tačno. Nekoliko puta sam pokušala sa njim da pričam o tome ali nikada nije želeo da me sasluša niti da pomogne, da pronadje rešenje za ovaj problem. Jedini odgovor bilo je osudjivanje sa njegove strane. On nikada nije predložio da podjem sa njim i da zajedno odgajamo dete u njegovoj zemlji. I zbog toga smo se razveli.

I dok smo tako pokušavali da odgonetnemo pravu istinu, stigle su nam najnovije vesti da je porodica ponovo zajedno.

Ruzan Badalyan priča za vesti Novog Zelanda o sastanku sa sinom:

Sećam se da sam ga zagrlila čvrsto a on je počeo da ispušta neke zvuke. To je bilo tako slatko. Bila sam presrećna. U tom trenutku sam shvatila da nisam trebala dozvoliti tako lako da ode od mene.

I dok joj je Badalyan govorio kako je zbog toga osramoćena, ona je od javnosti zatražila oproštaj i zamolila da je ne osudjuju. Samuel Forrest je onda izjavio da, koliko god da je ona u tom trenutku bila kukavica, ipak je bila jaka osoba, kad je mogla to da uradi.

Forest je takodje rekao za vesti da sav novac koji je skupio ide za Lea, njihovog sina, a jedan deo daje da pomogne ostalim Jermenskim porodicama koje imaju decu sa ovim problemom.

Zaista mi je drago što sada ovaj dečak ima i oca i majku uz sebe i dobru finansijsku situaciju za normalan život. Ali mi zaista nije pravo što se porodica sastala tek kada su skupljene tolike pare.

I sama sam majka deteta sa Daunovim sindromom i zaista sam ogorčena tom činjenicom da je ona mogla da ostavi svoje dete, a da se vrati kad je novac skupljen.

Ali razlike izmedju Amerike i Jermenije su ogromne i teško je razumeti majčinsku odluku ako pre toga ne znamo kroz sta je sve ona prošla.

Šta vi mislite, zbog čega se ova mama vratila: zbog novca ili ljubavi?

babycenter.com

 

Komentara
Loading...