MAME, OPREZ: Evo koliki je ROK UPOTREBE vašeg mleka

0

Dojite svoju bebu i želite da ostavite izmlazano mleko u flašici jer ne možete uvek fizički da budete prisutni? Evo koliko dugo je takvo mleko bezbedno za upotrebu.

Izmlazanje i odlaganje mleka u flašice je dobar način da budete sigurni da će beba dobiti svoju hranu čak i kada niste fizički prisutni u tom trenutku“, kaže dr Ebigejl Morakinjo.

Naravno, važno je da mleko čuvate na određen način, da bi bilo bezbedno da ga dete kasnije pije iz flašice.

Dr Morakinjo kaže da, ako izmlazano mleko ostavite u flašici na sobnoj temperaturi, ono je bezbedno za bebu naredna četiri sata.

Međutim, ako mleko iz dojki stavite u sterilnu flašicu i čuvate je u frižideru, takvo mleko može da se koristi i u narednih pet dana.

„Važno je da temperature na kojoj čuvate mleko bude između dva i četiri stepena Celzijusova, ili niža“, kaže dr Morakinjo.

Ukoliko, iz bilo kakvog razloga, želite da ostavite veće količine mleka i duži vremenski period, najbolje rešenje je da ga čuvate u zamrzivaču.

„U zamrzivaču može da stoji i do šest meseci. Ako to radite, predlažem da na flašice napišete datum kada ih odlažete u zamrzivač, da biste prvo koristili najstarije mleko“, savetuje ona.

izvor-mondo.rs

Komentara
Loading...