MAME SU POD VEĆIM STRESOM ZBOG MUŠKARACA, NEGO ZBOG DECE EVO I ZAŠTO !

0

Roditeljstvo može biti prilično iscrpljujuće i za očeve i za majke. Istraživanje je, međutim, otkrilo da muškarci ženama uzrokuju veći stres nego deca.

Istraživanje koje je sproveo Today među 7000 mama pokazalo je da su žene prilično izložene stresu. Na skali do 10, u proseku osećaju 8,5. Pritom, većina njih kaže da im više stresa uzrokuju muževi, nego deca.

Mnoge majke su se požalile da na svoju bolju polovinu gledaju kao na “veliko dete”, a ne ravnopravnog partnera. Takođe su uverene da je njihov stres drugačiji od onog koji osećaju muškarci.

Tri četvrtine ispitanica oseća da većina roditeljskih i kućnih obaveza uglavnom pada na njih, pa većinu dana provedu brinući se da li će obaviti sve što bi trebalo.

- Oglasi -

Jedna od pet žena priznaje da je jedan od svakodnevnih izvora stresa osećaj da ne dobijaju dovoljno podrške ili pomoći od partnera.

Hal Runkel, terapeut i autor, kaže da “problem nisu muškarci, nego brak”, i tvrdi da je bračna zajednica po prirodi stresna.

“Brak je teži odnos nego roditeljstvo, a kombinacija te dve stvari je recept za stres”, uverava.

Sa druge strane, istraživanje sprovedeno među 1500 očeva pokazalo je da muškarci danas pomažu u odgajanju dece više nego ikad pre. Međutim, žale se da za to ne primaju dovoljno zasluga. Dve trećine tata kaže da ponekad imaju potrebu za priznanjem za ono što obave, poput kratke rečenice: “Dobro obavljen posao”.

 

Foto freepik
Autor/Izvor https://www.index.hr/

- Advertisement -

Komentara
Loading...