Mame, tate volite se i imaćete srećniju dečicu

0

Kako se u vremenu u kome živimo sve manje prepoznaju neke elementarne ljudske osobine i vrednosti (ljubav, saosećanje, sigurnost, pažnja…), u svetu u kom deca uče da je samo materijalno važno, uloga porodice, odnosno roditelja, čini se da nikada nije bila važnija za razvoj emotivno stabilnog, samouverenog i zadovoljnog deteta.

10719530_769540573085184_1488281065_n

Pokloni ljubavi

Nije potrebno da čekate poseban dan ili priliku kako biste pokazali pažnju vašem partneru. U stvari, iako je bitno da se setite posebnih dana u godini, možda je još važnije da iznenadite vašeg partnera s nekim poklonom na dane kada to najmanje očekuje. Ovo je način da mu/joj pokažete da se brinete o njoj/njemu, a da ujedno i vašoj deci pokažete da je u životu potrebno da i oni budu brižni.

Deca se osećaju sigurno kada njihovi roditelji istinski pokazuju ljubav jedno prema drugome. Ljubav se može pokazati na milion različitih načina, verbalno i fizički. I ne zaboravite, nemaju samo deca koristi od toga. Dom postaje mesto gde se ljubav slavi i uzgaja. To mesto, u svetu prepunom nesigurnosti, treba da bude utočište vama i vašoj deci, ali i prava sigurna oaza,

Javno pokažite ljubav

- Oglasi -

Mnogi od nas su naučeni da na javnim mestima izbegavaju da otvoreno pokazuju ljubav. Sigurno ste nekad i sami bili iznenađeni ili čak šokirani kada ste videli ljude koji nemaju kontrolu kada je u pitanju pokazivanje fizičke intimnosti u javnosti. I dok je naše ponašanje uslovljeno društvenim normama, razmena emocija, zagrljaja i poljubaca s našim partnerima, posebno u kućnom ambijentu, je jasna poruka našoj deci prvo da se mama i tata vole, da brinu jedno o drugom, te da na taj način brinu i o njima samima.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

Da li je moguće svu decu voleti podjednako ?

Koji je recept za “dobro roditeljstvo”?

Beba rođena istog dana kao i njeni roditelji

Ovo vam niko nije rekao o roditeljstvu

- Advertisement -

Komentara
Loading...