MAMICE JA JOŠ NEĆU NAPOLJE : Prirodni načini da ubrzate porođaj

Uf uf prošlo je 9 meseci mislim da je dosta bilo bebo vreme je da te upoznamo i mama da se olakša 🙂

porodjaj

Šta raditi u tim situacijama , šta jesti poslušajte naše savete i eto vašeg bebca ubrzo na svet 😉

Ovo su sasvim bezbedni prirodni načini

Šetajte

Odlazak u šetnju može da ubrza stvar. Hodanje će povećati pritisak na detetove glave na matericu i pomoći će da se beba pravilno namesti za rođenje. Ovo je jedna od najsigurnijih metoda podsticanja porođaja. Nema nikakvih mogućih štetnih posledica ako lagano prošetate, za svaki slučaj obavezno sa sobom nosite mobilni telefon. Neke majke tvrde da više od šetnje pomaže hodanje po stepenicama.

Ananas, mango, papaja i kivi

Tropsko voće poput anansa, manga, papaje i kivija sadrži bromelain, proteolitički enzim, koji deluje tako da omekšava cerviks, stimuliše mišićne kontrakcije i izaziva porođaj u kasnom stadijumu trudnoće. Mnoge majke na prvo mesto stavljaju ananas. Preporučuju da ga jedete svežeg ili da pijete čisti sok.

Ljutoooo 🙂
Neke majke su uverene da im je pikantna hrana pomogla, ali dobijanje trudova na pun želudac i nije baš najpametnija ideja, posebno kad je reč o pikantnoj hrani.

Čaj od lista maline

List maline možete uzimati u vidu čaja ili u obliku tableta. On navodno deluje na cerviks i jača čitav karlični deo. Čaj od listova maline je pun vitamina i minerala, koji su ključni za zdravlje materice. On vam može pomoći jednim delom da ubrzate porođaj, ali i oporavak posle.

Vodite ljubav ( e ovo će obradovati vašeg partnera 😉

Nakon 40 nedelja trudnoće velike su šanse da se nećete osećati posebno seksi, no mnoge žene tvrde da im je seks pomogao da izazovu porođaj. Neka istraživanja čak tvrde da sperma može da stimuliše kontrakcije. Samo pripazite da seks ne praktikujete nakon što vam vodenjak pukne jer postoji rizik od infekcije.

Ako je porođaj onačno započeo, možete da koristite loptu za porođaj tako da dođete u polučučeći položaj što pomaže da se vaša karlica otvori kako bi se beba mogla namestiti u pravilan položaj.
PROČITAJTE JOŠ I OVO JAKO KORISNO

Koji su simptomi prevremenog porodjaja

Kako teče prirodni porodjaj ?

Kako okrenuti bebu u pravi položaj za porodjaj

NADAMO SE DA SMO POMOGLI . AKO MISLITE DA JE ČLANAK KORISTAN PODELITE I SA OSTALIM TRUDNICAMA

SREĆNO MAMICEw6w2005042101483315954882d06
Komentara
Loading...